CHP’den 31 Mart hamlesi! Genelge sonrası 7 bin başvuru yapıldı: “Delil içeren belgeler inceleniyor”

CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde parti içindeki aleyhte faaliyetlerle ilgili ihraç süreci başlattığı duyurusu sonrası yaklaşık 7 bin başvuru geldi. CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, delil içeren belgeleri incelediklerini ve kararın MYK'da verileceğini belirtti.

CHP’den 31 Mart hamlesi! Genelge sonrası 7 bin başvuru yapıldı: “Delil içeren belgeler inceleniyor”

CHP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde “parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağı” duyurusu sonrası başvurular alınmaya başladı. 

DELİL İÇEREN BELGELER İNCELENİYOR
CHP Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, delil içeren belgeleri incelediklerini kararın MYK’da verileceğini söyledi. Çiftçi, yaklaşık 20 gün önce partinin il-ilçe örgütlerine gönderilen genelge ile ilgili, “Nasıl geri dönüşler oldu? Hangi adımlar atılacak?” sorusuna “Çok fazla geri dönüş var ama biz genelgeye özellikle şunu yazdık; 'Delilsiz hiçbir evrak ciddiye alınmayacak.' Yani biz somut delile bakacağız. Somut delile hangi çerçevede bakacağımıza da MYK'da karar vereceğiz. Şu anda inceliyoruz gelen belgeleri ve delilsiz olanları inceleme dışında tutuyoruz. Delilli olanları da hukukçu heyetimiz değerlendiriyor ve raporlama yapıyor. O raporları MYK'mıza sunacağız, gerek görülmesi halinde tüzük işletilecek ve disiplin kuruluna sevk edilecek.” dedi.

7 BİN BAŞVURU
Gazete Duvar'dan Ceren Bayar haberine göre CHP Genel Başkan Yardımcısı Çiftçi, “Kaç başvuru yapıldı” sorusuna da, “Türkiye’nin her yerinden toplan 286 seçim çevresinden 7 bin civarı bir başvuru oldu” yanıtı verdi.