CHP'den aday gösterilmeyen Tunç Soyer açıklama yaptı: İki şeye kırgınım

CHP İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yerine Cemil Tugay'ın aday gösterilmesinin ardından Tunç Soyer açıklamalarda bulundu. Soyer açıklamasında, ""İki şeye kırgınım. Biri, Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) belediye başkan adaylığı görüşülecekken, 5 dakika önce 'Sizin isminiz girmeyecek MYK'ya' diye bana haber verildi. İkincisi de bu kadar süreç yaşandı, bir teşekkür edilmedi. Bunlara çok kırgınım" dedi.

CHP'den aday gösterilmeyen Tunç Soyer açıklama yaptı: İki şeye kırgınım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mirgün Cabas'ın Youtube kanalında CHP'de kurultay ve aday belirleme süreçlerine ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Tunç Soyer, AK Parti ile CHP arasındaki farkın da kapandığını belirterek 'Kaygılıyım' ifadesini kullandı.

"NEDEN ADAY GÖSTERİLMEDİĞİMİ BEN DE BİLMİYORUM"
İz Gazetede yer alan habere göre "Neden aday gösterilmediniz?" sorusunu yanıtlayan Soyer, "Bunu aslında onlara sormak lazım, bana söylenen bir gerekçe yok. Sadece anketlerde düşük çıktığıma dair bir cümle kuruldu ama biz de tabi 5 sene içinde birçok anket yaptık. Son 6 ay içinde birçok anket yaptık, ben hiçbirinde düşük çıkmamıştım. Dolayısıyla hangi anket nasıl düşük gösterdi onu bilemem. Ama onun dışında başka kriterler uygulanmaması da enteresan.

Bir belediye başkanını sadece anketlerdeki memnuniyet oranıyla değerlendirme çok popülist bir yaklaşım. Çünkü belediyenin görevi devraldığınızda bütçesi, borcu vardır. Bunları nasıl yönettiniz, yatırıma bütçe ayırdınız mı, borcu azalttınız mı artırdınız mı? Ya da sivil toplum kuruluşlarıyla nasıl ilişki kurdunuz, birçok şeyin sorgulanması gerekir. Sadece anket sonucu yeterli olmamalı. Bazen anketlerde memnuniyetsizlik olsa da doğru bildiğinizi yapmışsınızdır ve bunun bir karşılığı olması gerekir. Dolayısıyla sorunun cevabı bende yok, ben bilmiyorum niçin aday gösterilmediğimi" dedi.

"İKİ ŞEYE KIRGINIM"
Aday belirleme sürecine ilişkin 2 konuda kırgınlık yaşadığını ifade eden Soyer, "İki şeye kırgınım. Biri, Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) belediye başkan adaylığı görüşülecekken, 5 dakika önce 'Sizin isminiz girmeyecek MYK'ya' diye bana haber verildi. İkincisi de bu kadar süreç yaşandı, bir teşekkür edilmedi. Bunlara çok kırgınım" ifadelerini kullandı.

"BEN BUNU HAK EDECEK NE YAPTIM?"
Soyer, "Birçok belediye başkanı değiştirilmedi, hatta Lütfü Savaş çok tartışıldı ama değişmedi. Bunların içinde en başarısızı siz miydiniz?" sorusuna ise, "Sonuca bakarsak bunu anlamak gerekiyor. Zaten uzunca bir süre 'Ben bunu hak edecek ne yaptım, benim nerede yanlışım var?' diye kafa yordum. Çünkü belirsizlik insanı çok yoruyor. Sonra bunun benim çalışmamla ilgili bir şey olmadığını sonucuna vardım ve rahatladım" yanıtını verdi.