CHP'den emeklilere verilen promosyon tutarına tepki: Emekli ile dalga geçilmiştir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer emekli promosyonları ile ilgili yapılan açıklamanın emeklilerin beklentilerini karşılamadığını söyledi. Gürer emekli promosyonları sadaka değil haktır ve emeklinin  hakkı verilmemiştir ”dedi.

CHP'den emeklilere verilen promosyon tutarına tepki: Emekli ile dalga geçilmiştir

Emekli Derneği ve Emekli Sendikasını ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilere verilen promosyonların  çok az olduğunu belirterek en az bir maaş tutarında promosyon verilmesi gerektiğini söyledi.

Gürer "Emekli içi reva görülen promosyon emekli ile adeta dalga geçmektir” diye konuştu.

Emeklilerin 2007'den sonra on yıl oyalandığını ve ilk olarak 2017'de promosyon ücreti aldıklarını hatırlatan Gürer, promosyon ücretlerinin yetersiz olduğunu belirtti. 

Gürer, "Halen sistemde maaşı 1.000 lira altında olanlara 300, bin iki bin tl arasında olanlara 375, 2 bin lira üzeri olanlara 450 lira promosyon ücreti veriliyordu. Şimdi ise 1500 TL’ye kadar olan emeklilerimize 500 tl, 1500-2500 TL arasında olan emeklilerimize 625 TL, 2500 TL üstünde olanlara ise 750 TL tutarında promosyon ödemesi yapılması kararlaştırıldı. Bu yeterli değildir. Çoğunluk 1500 TL altında almaktadır. Günlük bir çay ya da simit parası dahi emekliye verilmemektedir" şeklinde konuştu.

Gürer, "Özel bankalar maaşı 999 TL’ye kadar olan emeklilere 850 TL, 1.000 TL ile 1.999 TL arasında maaş alan emeklilere 925 TL, 2.000 TL ve üzeri olan emeklilere ise 1.000 TL promosyon vermeye razı oluyor bu rakam görüşmelerle daha da artırılabilir. Promosyon müjde veya lütuf değildir, kendisi de bir kamu kurumu olan, milyonlarca emeklinin maaşını ödeyen SGK adilane davranamayarak emeklilerin promosyon konusunda uğradıkları mağduriyeti giderememiştir" dedi.

Gürer, "Emeklilerin asgari ücretten az olmamak üzere en az bir maaş tutarında promosyon ödenmesinin sağlanmalıydı. Promosyon, sadaka değil haktır! Emekliler için 2000 yılı sonrası İntibak yasası çıkarmayan iktidar emekliyi açlığa ve yoksulluğa mahkûm etmiştir.” diyerek sözlerini tamamladı.