CHP'li Öztrak: Türkiye terörle mücadele konusundaki taleplerinde haklı

CHP Sözcüsü Öztrak, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebine ilişkin, "Türkiye, müttefikimiz olacak 2 ülkenin terör konusundaki taleplerinde haklıdır. Ülkemiz bu süreçten diplomasiyi etkin şekilde kullanarak, terörü kalıcı ve kesin bir biçimde bitirecek çözümle çıkmasını bilmelidir' dedi.

CHP'li Öztrak: Türkiye terörle mücadele konusundaki taleplerinde haklı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebine ilişkin, "Türkiye, müttefikimiz olacak İsveç ve Finlandiya'dan terörle mücadele konusundaki taleplerinde haklıdır. Ülkemiz bu süreçten diplomasiyi etkin şekilde kullanarak, terörü kalıcı ve kesin bir biçimde bitirecek çözümle çıkmasını bilmelidir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

'Türkiye'nin güvenliği için atılacak her adımın yanındayız'

Dış politikada yaşanan bazı gelişmelerle ilgili MYK'nın değerlendirmelerini de paylaşan Öztrak, "Suriye'ye sınır ötesi bir operasyon yapılacağı ifade edildi. Biz, Türkiye'nin güvenliği için doğru şekilde atılacak her adımın yanında oluruz. Ancak Türkiye sınır ötesi operasyonları ilk defa yapmıyor. Sınır ötesi operasyon böyle randevu vererek, yer göstererek, davul zurna çalıp duyurarak yapılmaz. Kıbrıs'ta olduğu gibi bir gece ansızın gelinir. diye konuştu. 

Öztrak, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik talebine ilişkin de "İttifakın güçlenmesi hepimizin yararınadır. Savunmamızı kolaylaştırır. Ancak Türkiye, müttefikimiz olacak İsveç ve Finlandiya'dan terörle mücadele konusundaki taleplerinde de haklıdır. Ülkemiz bu süreçten diplomasiyi etkin şekilde kullanarak, terörü kalıcı ve kesin bir biçimde bitirecek bir çözümle çıkmasını bilmelidir. Bu tabii ki Dışişleri Bakanlığı'nın tecrübeli diplomatlarını dışlayarak, hamaset yaparak, buradan iç politikaya oy devşirmeye çalışarak olmaz. Bundan sonuç alınmaz. Bugüne kadar da hiçbir zaman alınmamıştır" dedi.