CHP'den İstanbul kararı: Boykot yok, seçime girilecek

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, “Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir etmeliyiz” dedi.

CHP'den İstanbul kararı: Boykot yok, seçime girilecek

CHP PM, İstanbul'daki seçim iptali gündemiyle toplandı. Toplantıda 23 Haziran'da yapılacak olan seçime katılma kararı alındı. Ekrem İmamoğlu yeniden aday gösterildi.

CHP Parti Meclisi (PM) ve milletvekilleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından saat 10.00'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda boykot yerine 23 Hazrian'daki seçime gitme kararı alındı.

Parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya mazbatası iptal edilen Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve milletvekilleri katıldı.

Kritik PM sonrası açıklama yapan Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu: "Demokrasimize büyük bir darbe vurulmuştur. Bu süreci hep birlikte tamir etmeliyiz. Tüm süreci genel başkanımız Genel Başkanımız Grup Toplantısı'nda açıklayacaktır . Gerçekten her şey çok güzel olacak. Hep beraber çok güzel işler başaracağız hem ülkemiz hem demokrasimiz adına."