CHP'den MHP için sert sözler: AK Parti'nin iktidardan düşmemesi üzerine kodlanmış bir siyasi yapı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "MHP, AK Parti'nin iktidardan düşmemesi üzerine kodlanmış bir siyasi yapı haline dönüşmüştür" diye konuştu.

CHP'den MHP için sert sözler: AK Parti'nin iktidardan düşmemesi üzerine kodlanmış bir siyasi yapı

Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel, tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Devran adlı kitabından uyarlanan tiyatro gösterimiyle ilgili bir soruya şöyle yanıt verdi:

"4 kadının bir tiyatro eserini izlemesine erkeklerin avazı çıktığı kadar bağırmasını son derece ayıplı buluyoruz. Mangalda kül bırakmayan, siyasette kudret abidesi Cumhur İttifakı'nın iki liderinin, 4 kadının bir sanat eseri izlemesine verdikleri bu tepkiyi acizlik olarak görüyoruz.

MHP, AK Parti'nin iktidardan düşmemesi üzerine kodlanmış bir siyasi yapı haline dönüşmüştür.

Biz CHP olarak Meclisteki 10 siyasi partiyle de konuşabilen tek partiyiz. HDP ile aynı parti değiliz. Aynı düşünüyor olsaydık farklı siyasi partilerde olmazdık. Bir siyasi partiyi şeytanlaştırmak için, geçmişte o partiyle kurdukları ilişkiler ortadayken, CHP'yi HDP üzerinden kriminalize etme çabaları beyhudedir.

 Bugüne kadar AK Parti Genel Başkanı kimin nasıl yaşayacağına, giyineceğine, kaç çocuk doğuracağına karar verirken MHP de kimin kiminle nereye gideceğine, hangi tiyatroyu izleyeceğine karar verir noktaya gelmiştir. CHP, bu baskılara, telkinlere, bu yaklaşımlara pabuç bırakacak aciz bir siyasi hareket değildir. Bu konuda CHP'nin ne MHP'ye ne AK Parti'ye karşı atacak bir geri adımı, söyleyecek bir kelime eksiği ve eğilecek bir santimetre boyu da yoktur."