CHP'den PKK'lı terörist Dilşah Ercan'la ilgili açıklama

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Mersin'deki polisevine saldırının faillerinden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'la ilgili açıklamalarda bulundu. Terörist Ercan'ın CHP'nin yayımladığı "Tutuklu Gazeteciler Raporu" listesinde adının geçmesine değinen Özel, "CHP'den 11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız?" ifadelerini kullandı.

CHP'den PKK'lı terörist Dilşah Ercan'la ilgili açıklama

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin "Tutuklu Gazeteciler Raporu" listesinde adı geçen Mersin'deki polisevi saldırısının faillerinden PKK'lı terörist Dilşah Ercan'la ilgili açıklamalarda bulundu.

"CHP'YE İFTİRA ATAN HADSİZLER VAR"

CHP'ye, tutuklu gazetecilere ilişkin hazırladığı rapor üzerinden sosyal medyada saldırı gerçekleştirildiğini kaydeden Özel, şöyle konuştu:

"Sosyal medyada iğrenç bir algı operasyonuna niyetleniyorlar. Öyle bir şey ki CHP'nin 2012 yılında yapmış olduğu, 2013 yılında da kamuoyuyla paylaştığı, bütün siyasi partilere yolladığımız hala daha da referans bir kaynak olarak gösterilen 'Tutuklu Gazeteciler Raporu'nun bir sayfası üzerinden CHP'ye hesap sormaya çalışan, iftira atan hadsizler var. Sosyal medyada bir sayfa ve saldırıda hayatını kaybeden, ölen Dilşah Ercan'ın isminin raporda yazması üzerine diyorlar ki 'CHP bu kişiye gazeteci dedi'. Rapor 2012 yılı, oluşturuluş şeklini hepiniz biliyorsunuz. CHP, adı bilinen tutuklu gazetecileri cezaevinde ziyaret ediyor ancak basın kartı olan, gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olduğu bilinen toplam 71 kişiye de mektup yazılıyor. Toplam 188 gazeteci ismi var bu raporda."