CHP'den YSK'ya flaş iptal başvurusu

CHP, 'tam kanunsuzluk' gerekçesiyle İstanbul'da 39 ilçedeki yerel seçimin ve 24 Haziran 2018 genel seçiminin iptali için YSK'ya başvurdu.

CHP'den YSK'ya flaş iptal başvurusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek YSK'ya yaptıkları başvurunun ardından bir açıklama yaptı.

Muharrem Erkek'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

"YSK kamu görevlisi olmayan kişilerin sandık kurullarında görev yaptığı gerekçesiyle İstanbul seçimlerini iptal etti. Geçmişte verdiği tüm kararların aksi bir karar verdi. 298 sayılı seçimlerin temel hükümleri yasasındaki değişiklikler iktidarın isteğiyle TBMM'de kabul edildi ve 13 Mart 2018'de yürürlüğe girdi.

Bu değişikliklerden sonra iki seçim yapıldı. Her iki seçim de aynı yasa, genelge ve uygulamalara dayanarak yapıldı. Eğer siz İstanbul'daki yerel seçimlerde sandık kurullarında kamu görevlisi olmayan kişiler görev yaptı diyorsanız aynı olaylar 24 Haziran'da da gerçekleşti. Bir şeyler olduysa gerçekten 24 Haziran'da da oldu.

Siz eğer Ekrem İmamoğlu'nun seçimi meşru, yasal değil diyorsanız 24 Haziran'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi de yasal değildir. 24 Haziran'da Türkiye genelinde kamu görevlisi olmayan on binlerce kişi sandıklarda görev yaptı.

Siz eğer bu gerekçeyle İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçimini iptal ediyorsanız. 24 Haziran'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimini de iptal etmelisiniz.

Tam Kanunsuzluk'la YSK'ya başvurduk. Tam Kanunsuzluk'ta süre aranmaz."

YSK, CHP'nin itirazını değerlendiriyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de itirazda bulunan CHP'nin itirazı üzerine Yüksek Seçim Kurulu toplandı.