CHP'li Bekaroğlu'ndan tv100'de önemli açıklamalar: FETÖ tehlikesi hala devam ediyor

"Devletin içinde paralel devletler olamaz" diyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, FETÖ tehlikesinin hala devam ettiğini söyledi. Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını açıklayan Bekaroğlu, "Bu bana sorarsanız Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu tv100'de yayınlanan Pazar Siyaseti'nde gündemi Pınar Işık Ardor'a değerlendirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Maltepe Etkinlik Alanı'nda düzenlediği "Milletin Sesi" mitingini değerlendiren Mehmet Bekaroğlu, İnsanların gelecekle ilgili bir umudu paylaştıkları bir mitingin olduğunu söyledi. Miting alanında kaç kişinin olduğu ve mitinge kaç kişinin katıldığı tartışmalarına yanıt veren Bekaroğlu, "Maltepe alanını bilen yüzbinlerin orada toplandığını bilir" dedi.

Bekaroğlu, "Milletin Sesi" mitingine ilişkin şunları söyledi:

"İyi bir mitingti. Genel Başkanın verdiği mesajlar çok önemliydi. Güven üzerine verilen mesajlar vardı. 6'lı masadan mitinge katılın noktasında protokolde oturmadım, miting alanını dolaştım. 6'lı masadan İYİ Parti ekibini gördim. Saadet Partisi'nin ekbini gördüm. Ben kürsüye çıkmadım. DEVA ve Gelecek Partisi ekibini görmedim."

AK Parti Gençlik Kolları tarafından Adana'da düzenlenen 'Bir Gençlik Şöleni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlarını değerlendiren Bekaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarında geleceğe yönelik bir umudun olmadığını, Kılıçdaroğlu'nun ise konuşmasının umut dolu olduğunu belirtti.

KHK'larla ilgili konuşan Bekaroğlu, şunları söyledi:

"Devletin içinde paralel devletler olamaz"

Özgürlüklerle ilgili ciddi bir problem var Türkiye'de. Ağzını açanı gece yarısı polis gidiyor, kapısına. Bakın, Bir FETÖ olayı var. Bu cemaatın ne yaptığı yapmadığını herkes biliyor. Ve bu cemaatı bunlar yeni yeni eleştiriyor iktidar kavgasından sonra. Ben Mehmet Bekaroğlu olarak hala bir tehlike olduğunu düşünüyorum. FETÖ ve bütün cemaatlerle ilgili.

Devletin bir tane hukuku, yargısı vardır. Diğer yapılara, cemaatlere, tarikatlara tarafsızdır. Devletin içinde paralel devletler olamaz. Fethullah cemaati devletin içinde paralel yapıya dönüştü. KHK'lılarla ilgili OHAL sürecinde başlayan ciddi haksızlıklar ve mağduruiyetler var.

Yargıtay'ın Canan Kaftancıoğlu kararını değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Mahkemeyi tanımıyoruz. İstanbul il başkanımızdır” sözlerini şu sözlerle ifade etti:

Bir mahkemenin mahkeme olabilmesi için doğal mahkeme olması gerekiyor. Bana bir suç istinat ediyorsa orda hangi mahkeme varsa orada yargılanmam gerekiyor. Sizin için bir mahkeme seçiliyor. Özel yargıçlar seçiliyor ve bu yargıçlar oraya konuluyor. Canan Kaftancıoğlu'nun attığı tweetler suç ise gereği yapılır. 10 sene sonra bir şeyleri gidip tarıyorsanız bu suç icat etmektir. 10 sene önce yazılmış düşünce ifadelerini suç olarak tanımlıyorsunuz. Özel bir mahkeme oluşturuyorsunuz bu mahkeme ceza veriyor. Bunlar mahkeme falan değil. Bunları en iyi Adalet Ve Kalkınma Partisi'nin ekbinin kendisinin bilmesi lazım. Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere. Sayın Cumhurbaşkanı için de zamanında öyle yapılmıştı. Okumuş oldığu şiir bilmem kaç sene sonra takip edilmiş, yargılanmış gönderilmiş ve siyasi yasak getirilmiş.

Kavalaya bir beraat, aynı Türkiye'de bir ağırlaştırılmış müebbet. Böyle bir şey olabilir mi? Dün Osman Kavala’yı ziyaret ettim. "Daha önce haksızlığa, büyük adaletsizliğe uğradım diyordum. Şimdi bu karardan sonra böyle düşünmüyorum. Böyle bir şey olur mu?" diyor.

Bir ülkede yargıyı yönetmek, yargıyı siyasetin aracı haline getirmek o ülkenin varlığına kast etmektir. Bir ülkenin gerçek beka meselesi budur.

Mehmet Bekaroğlu, "Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı kim olacak?" tartışmalarına ilişkin ise şunları kaydetti:

Bizim seçtireceğimiz Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan gibi yönetmeyecek. 6 lider beraber yönetecek, her türlü karar birlikte alınacak.

Sonrasında ise anayasa değişikliğine gidilecek. Geçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçilecek. 

Bana sorarsanız bunu (Cumhurbaşkanlığı) en iyi yapacak olan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Türkiye, hepimiz birleşip Kemal Kılıçdaroğlu’nu adaylaştırıp seçtirmemiz gerekir.

SADAT ve seçim güvenliği polemiğine ilişkin konuşan Bekaroğlu, şunları söyledi:

SADAT sembol bir kuruluştur. SADAT’ın yaptığı işler insanda şüpheye yer bırakıyor. Konya’da eğitim verdiler.