CHP’li Bülent Kuşoğlu’ndan tv100'e ses getirecek açıklamalar!

tv100’ün ses getiren programı Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı’nda açıklamalarda bulunan tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, CHP’li Bülent Kuşoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı.

Siyaset, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun “Kılıçdaroğlu dışında bir aday çıkarsa masa dağılır” açıklamasını tartışıyor.

tv100.com yazarları Barış Yarkadaş, Latif Şimşek, gazeteciler Şaban Sevinç, Fuat Uğur, Hacı Yakışıklı ve tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, “Kılıçdaroğlu dışında bir aday olarak masa dağılır” açıklaması ile gündem yaratan CHP’li Bülent Kuşoğlu ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

Gürel, Kuşoğlu’nun “Masayı CHP değil, millet yıkar. Biz kurduğumuz masayı niye yıkalım? Kılıçdaroğlu masanın oluşumu için en çok gayret gösteren kişidir. Masanın onayı olmadan kendisi istese zaten adaydır, 6’lı masanın amacına ulaşamaması dağılması anlamına gelir” dediğini aktardı.

“Yanlış bir şey söylemedim”

Kuşoğlu, yaptığı açıklamanın devamında ise “Kılıçdaroğlu’nun bilgisi olsa müsaade etmeyebilirdi ama yanlış bir şey söylemedim. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını diğer olumlu gerekçelerini unutarak sadece ‘Aday seçilebilir olmalı’ itirazına taşımak Alevi olmasının üstü kapalı olarak söylemektir” dedi.

Bülent Kuşoğlu ne demişti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına 6'lı masada karşı çıkılması halinde masanın dağılacağını söylemişti.

Hürriyet yazarı Hande Fırat'a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, "CHP'nin adayı kesin olarak Kılıçdaroğlu ve çok da normal. Ana muhalefet partisi genel başkanını aday çıkarmalı." ifadelerini kullanmıştı.