CHP’li kurmaylar İYİ Parti’nin kararını değerlendirdi: Bugün hayır denebilir yarın başka bir şey gelişebilir

CHP'li kurmaylar, İYİ Parti'nin CHP'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetme kararına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP'li kurmayların yaptığı açıklamada, "Bugün hayır denebilir yarın başka bir şey gelişebilir. İYİ Parti'nin bu tutumundan sonra bir daha değerlendirmemiz olacaktır. Çok ciddi bir iş birliği olacağını beklemiyorduk en azından biraz daha sembolik olabilirdi biz olaya karşılıklı fayda olarak baktık." ifadeleri yer aldı.

CHP’li kurmaylar İYİ Parti’nin kararını değerlendirdi: Bugün hayır denebilir yarın başka bir şey gelişebilir

İYİ Parti Genel İdare Kurulu'nda (GİK) CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini oy çoğunluğuyla reddetme kararı alındı. 35 GİK üyesi üye hayır oyu kullanırken 14 üye ise evet oyu kullandı.

CHP'li bazı kurmaylar, İYİ Parti'nin aldığı karara ilişkin bazı değerlendirmelerde bulunarak tv100 muhabiri Betül Araz'a konuştu.

"BU KARARLARI KENDİ HALİNE BIRAKMAK LAZIM"

İşte CHP'li kurmaylarından açıklamalarından öne çıkanlar:

"Biz bugün bir değerlendirme yapmadık. Söz konusu İYİ Parti'nin kendi dengesine göre bir karar vermesiydi. Bu hepimiz için hayırlı olsun. Bugün hayır denebilir yarın başka bir şey gelişebilir. Muhalefet partilerinin birbirine kullanacağı dil çok önemli. Bu nedenle bu kararları birazcık zaman kısa olsa da kendi haline bırakmak lazım.

"2. OLASILIK ÜZERİNE ÇALIŞMADIK"

Bizim parti olarak 2. bir olasılık üzerine çalışmadık, çalışmamız daha çok tek başına nasıl yapılabilir üzerineydi. İş birliği gücü artırırdı. Biz böyle baktık olaya. Bugünkü PM ve MYK' da gündeme gelmedi, İYİ Parti'nin bu tutumundan sonra bir daha değerlendirmemiz olacaktır.

"BİZ OLAYA KARŞILIKLI FAYDA OLARAK BAKTIK"

Çok ciddi bir iş birliği olacağını beklemiyorduk en azından biraz daha sembolik olabilirdi biz olaya karşılıklı fayda olarak baktık. Partiler iddiayla varlıklarını devam ettirdiler. Biz de bu iddiamızı devam ettiriyoruz."