CIA Başkanı'ndan dikkat çeken Wagner çıkışı

CIA Başkanı William Burns, Rusya'nın paralı asker grubu Wagner'in Devlet Başkanı Putin'e karşı çıkardığı isyanla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Putin, tam bir intikam havarisi" diyen Burns, Prigojin'in mutlaka ceza alacağını belirtti.

CIA Başkanı'ndan dikkat çeken Wagner çıkışı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Aspen Güvenlik Forumu’nda, Wagner lideri Yevgeny Prigojin’in geçen ay Rusya’da çıkardığı isyana dair değerlendirmelerde bulundu.

Burns, bu isyanın Putin’in inşa ettiği iktidar sisrustemindeki önemli zayıflıkları sergilediğini belirterek, “Tecrübelerime göre Putin, tam bir intikam havarisi ve Prigojin daha fazla cezadan kurtulabilirse şaşırırım” dedi. 

Burns, bu isyanın Putin’in inşa ettiği iktidar sistemindeki önemli zayıflıkları sergilediğini belirterek, “Ukrayna'daki savaş alanı ile Rusya'nın içinde olup bitenler arasında bir ilişki olduğunu düşünüyorum; Ukraynalılar savaş alanında daha fazla ilerleme kaydettiklerinde ya da kaydederlerse, bunun elit ve elit olmayan daha fazla Rus'un Prigojin'in savaş eleştirisine dikkat etmesine neden olacağını düşünüyorum. Putin bu noktada zaman kazanmaya çalışıyor. Wagner ile ne yapacağını ve Prigojin ile ne yapacağını düşündüğünü görüyorum. Bence yapmaya çalışacağı şey Prigojin'i ayrı ele almak ve onun altını oymak ama değer verdiği şeyleri de korumak. 

“PUTİN, TAM BİR İNTİKAM HAVARİSİ"

Bence gördüğümüz şey Prigojin ve Putin arasında çok karmaşık bir dans. Bence Putin genellikle intikamın soğuk yenen bir yemek olduğunu düşünen biri. Bu yüzden durumu elinden geldiğince çözmeye çalışacaktır. Ancak benim tecrübelerime göre Putin, tam bir intikam havarisi ve Prigojin daha fazla cezadan kurtulabilirse şaşırırım” şeklinde konuştu.