CIA'den Dedeağaç'a çok gizli ziyaret! Yunan basını bile Türk medyasından öğrendi

30 Mayıs'ta Atina'ya ziyaret gerçekleştiren ve sonrasında ülkesine döndüğü sanılan CIA Başkanı Williams Burns'ün, Dedeağaç'ta olduğu ortaya çıktı. Gizli tutulan ziyaretle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Yunan basını haberi Türk medyasından öğrendi. Öte yandan ABD'nin Dedeağaç'ı küçük bir Amerikan kasabasına çevirmesi ise dikkat çekti.

25 Haziran'da yeniden seçime gitmeye hazırlanan Yunanistan, CIA Başkanı Williams Burns'ün gizli Dedeağaç ziyaretiyle şoke oldu.

30 Mayıs'ta Atina'ya resmi temasta bulunan Williams'ın ABD'ye döndüğünü sanan Yunanistan, Williams'ın Dedeağaç'a yaptığı ziyareti Türk medyasından öğrendi.

Dedeağaç'a yapılan bu ziyaretten Yunanistan'ın bile haberdar olmaması, ziyaretin ne kadar gizli olduğunu açıkça ortaya serdi.

Ziyaretin açığa çıkmasının ardından ABD Atina Büyükelçisi de bölgeye giderek, Burns ile teftiş yaptı.

DEDEAĞAÇ'A ABD KASABASI KURULDU!

Yunan adalarını silahlandırmaya devam eden ABD, Ukrayna'ya gönderdikleri silahları Dedeağaç'tan deniz yoluyla naklediyor.

Resmi bir üssün bulunmadığı Dedeağaç'ı bu sebepten cephane yığınına çeviren ABD, bölgede adeta küçük bir Amerikan kasabası kurmuş durumda.