Çiftçiler, pirinç tarlalarındaki zararlı böcekleri yok etmek için onları kullanıyor. Tek talimatla 1000'lercesi sürüyle akın ediyor

Çiftçiler, pirinç tarlalarını istila eden böceklerle savaşmak için ilginç ancak etkili bir yola başvurdu. Kimyasal ilaç yerine biyolojik mücadeleye başvuran çiftçiler, tek talimatla 1000'lercesinin sürüyle tarlalara akın etmesini sağladı. Binlerce ördek aynı anda tarlalara koşarak pirinç tarlalarına zarar veren böcekleri yiyerek ortadan kaldırdı.

Çiftçiler, pirinç tarlalarındaki zararlı böcekleri yok etmek için onları kullanıyor. Tek talimatla 1000'lercesi sürüyle akın ediyor

Çiftçilerin en büyük korkularından biri de bitki zararlıları ile uğraşmaktır. Çiftçiler, yılın büyük bir bölümünde büyük emek vererek elde edeceklerini mahsullerini zaman zaman bu zararlılara kurban verirler. Ancak zaman içinde etkili bazı yöntemler bulunmuştur ve bu uzun yıllar boyu uygulanır. Bazı çiftçiler, kimyasal ilaçlara başvurmayı tercih ederken bazıları ise biyolojik mücadele ile sorunlarının çözümünü sağlarlar. 

ÖRDEKLERİ KULANDILAR

Sosyal medyada paylaşılan videoda, çiftçiler pirinç tarlalarını saran böceklerden kurtulmak için ördekleri kullandılar. Uzun süredir kullanılan bu yöntem ile tek talimat verilen binlerce ördek aynı anda pirinç tarlalarına akın etti. Böcekleri yiyen ördekler, çiftçilerin bitkilere kimyasal ilaç vermeden böceklerden kurtulmalarına yardımcı oldu.