Çifte bayram müjdesi bakanlıktan geldi! 5 bin TL ödeme yapılacak. ATM'lerden çekebilirsiniz

Türkiye'de yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede yürütülen devlet destekleri devam ediyor. Kurban Bayramı öncesi depremzede vatandaşlara 5 bin TL kira yardımı yapılacağı açıklandı. Hesaplara yatan ödemeleri ATM'lerden çekebilirsiniz.

Çifte bayram müjdesi bakanlıktan geldi! 5 bin TL ödeme yapılacak. ATM'lerden çekebilirsiniz

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan korkunç 2 deprem tüm ülkeyi sarstı. Depremden sonra Malatya’daki deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Yerlikaya hasar gören 330 bin haneye verilecek kira yardımı için taksitlerin bayramdan önce hesaplara yatırılacağını açıkladı.

Çifte bayram müjdesi bakanlıktan geldi! 5 bin TL ödeme yapılacak. ATM'lerden çekebilirsiniz - Resim : 1

KURBAN BAYRAMINDAN ÖNCE HESAPLARA YATIRILACAK

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamasında depremzedelere 5.000 TL ile 3000 TL arasında kira yardımı yapılacağını açıkladı. Yerlikaya, “Bu yardımların ilk iki ayını ödedik. Türkiye genelinde 330 bin hane, Malatya’da ise 45 bin 700 hane kira yardımından faydalanıyor. Bu yardımların üçüncü taksitlerini bayramdan önce hesaplarına yatırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Çifte bayram müjdesi bakanlıktan geldi! 5 bin TL ödeme yapılacak. ATM'lerden çekebilirsiniz - Resim : 2

ARTAN HAVA SICAKLIKLARINI VURGULADI

Malatya’dak çadırda kalan vatandaşların 2 ay içinde konteynerlere taşınacağını söyleyen Yerlikaya, “Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da başlattığımız konteynerlere klima takma işlemini Malatya’da da hızla gerçekleştireceğiz.” dedi.