'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank kurucusu 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi Fatih Aydın, savcılıkta 5 saat ifade vermesinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı

'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı

Çiftlik Bank davasının sanığı Mehmet Aydın'ın ağabeyi Fatih Aydın, emniyetteki işlemlerinin ardından bu sabah Anadolu Adliyesi'ne sevk edildi. Ardından da savcılıkta 5 saat boyunca ifadesi alındı ve tutuklanma talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Burada hakkında işlem başlatılan Fatih Aydın, Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı - Resim : 1

İşte savcılık soruşturmasında Fatih Aydın'a yöneltilen suçlamalardan bazıları;

- Fatih Aydın'ın yönetici olarak örgütte faaliyet gösterdiği, Bursa Cumhuriyet Başsavclığınca soruşturma yürütüldüğü sırada yurt dışına çıktığı.

- Fatih Aydın'ın Çiftlik Bank organizasyonu adı aldında internet oyunundaki sanal hayvanların ömrünü bir yıl olarak belirleyip, oyuncuların elde ettiği küçük karlar ve kar beklentileri ile oyunda kalmalarını sağlayıp daha faza oyuncunun daha fazla para yatırmasını hileli davranışlarla temin etmeye teşebbüs etmesi.

- En başından beri vaad edilen kar beklentisinin gerçekleşmesinin imkansız olduğununun şüphelilerce bilinmesine karşın eylemlerine devam etmesi ile nitelikli dolandırıcılık suçlarını işlemesi.

'Tosuncuk'un ağabeyi Fatih Aydın tutuklandı - Resim : 2

4 bin 449 kişiyi mağdur etti

Çiftlik Bank’a ilişkin açılan 3 ayrı davada, Fatih Aydın'ın 4 bin 449 kişiyi mağdur ettiği gerekçesiyle "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme", "bilişim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" ve "ticari şirketlerin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" gibi suçlardan toplamda 83 bin 446 yıla kadar hapsi isteniyor.