Çiğdem Tunç'tan çok konuşulacak itiraflar! Tek tek anlattı

Bir dönem Mehmet Ali Erbil ile yaptığı programla adından söz ettiren oyuncu Çiğdem Tunç, pandemi döneminde yaşadığı zorlukları katıldığı bir canlı yayın programında anlattı. Tunç, "Hayatımı devam ettirebilmek için pandemide evimi sattım. Nakit sıkıntısı yaşadım." dedi.

Çiğdem Tunç'tan çok konuşulacak itiraflar! Tek tek anlattı

Türk sineması ve tiyatrosunun usta isimlerinden Çiğdem Tunç, 2. Sayfa programına konuk oldu. Meslek hayatında neredeyse yarım asrı geride bırakan Tunç, zaman zaman yaşadığı zorluklardan bahsetti.

Pandemi döneminde işlerin durduğunu ve bir süre annesine baktığını anlatan Çiğdem Tunç, hayatıma devam edebilmek için evimi sattım dedi.

"PANDEMİDE EVİMİ SATTIM, NAKİT SIKINTISI YAŞADIM"

İşte Çiğdem Tunç’un açıklamaları:

"Hayatımı devam ettirebilmek için pandemide evimi sattım. Nakit sıkıntısı yaşadım. 45 yılda 1 tane ev almıştım. Öyle çok büyük kazançlar olmuyor yaptığım işlerden. Durduğum zamanlar oldu. Anneme baktım. Evim vardı, evimi nakite çevirdim. Alıştığım yerde, alıştığım mahallede kiraya çıktım."

"Ben de geçmişte maddi anlamda istismar edilmiş olabilirim. Hakkım teslim edilmemiş olabilir. Bunlara hak veriyorum. Beni projenin kendisi heyecanlandırmıştır, bir teklif aldığım zaman gözümde dolar işaretleri belirmez. Ben parayı hep ikinci planda düşündüm."

"BEN TEK BAŞIMAYIM"

"Soyut bir tiyatrom var adımı taşıyan, onun bir binası yok. Rabbim sana veriyorsa da vermiyorsa da bir hayır vardır. Allah korusun depremli bir ülke… Ben tek başımayım. Bir tiyatrom var. 20 kişi çalışıyor. 2000 kişi çalıştıran holdingler var. Dünya çapında bir kriz."

"Benim karnım doyuyordu, kendimi geçindirecek bir param vardı. Ben kimseye el açmadım. İntihar eden sanatçı dostlarımız oldu. Ev alınır, satılır… alınmazsa da bir hayır vardır."

"Kenara para elbette attım. Her sabah aynaya dimdik bakıyorum. İnsanlar öldü, büyük kayıplar yaşandı, evine ekmek götüremediği için canına kıyan insanlar oldu. Can sağlığı önemli. Ben yine çalıştım, sevdiğim işi yaptım. Sevdiğim insanlar yanımdaydı. Ben inançlı insan olduğum için onun mucizevi yönlerine inanıyorum. Hep korumuştur beni. Allah böyle bir kolunu sıkıntıya sokmaz."

ÇİĞDEM TUNÇ KİMDİR?

Çiğdem Tunç, 28 Haziran 1964'de İstanbul’da doğdu.

Çiğdem Tunç, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo-TV Bölümünü bitirdi.

KARİYERİ

15 yıl boyunca bale eğitimi alan Çiğdem Tunç, profesyonel sanat hayatına İDOB'de balerin olarak başladı. Pek çok Sinema filminde ve müzikallerde başrollerde, yardımcı ve konuk oyuncu olarak rol almıştır. Birçok sinema, tiyatro, televizyon programı ve etkinliklerde oyuncu, sunucu ve seslendirmen olarak görev aldı. Televizyon kariyeri ise "Boğaziçinden", "Bizden size". "Teleskop" programlarında dans etmesi ile başladı. Çiğdem Tunç, 1995 yılında fotoğrafçı Hulki Mengü ile evlendi. 25 Mayıs 2007 tarihinde boşandı.

Aranjörlüğünü Garo Mafyan'ın yaptığı "Biz İkimiz" isimli bir albümde Mehmet Ali Erbil ile birlikte çalışan Çiğdem Tunç aynı zamanda "Şiir, Şehir, İstanbul" projesinde şair Sunay Akın'ın şiirlerini okudu.

19 Aralık 2014 tarihinde vizyona giren "Vay Başıma Gelenler 2,5" adlı sinema filminde Yıldırım Memişoğlu, Bülent Çolak, Metin Zakoğlu, Fatma Toptaş, Dilek Serbest, Esra Sönmezer, Volkan Keskin ve Mustafa Şen ile birlikte rol aldı.