Cihat Yaycı'dan dikkat çeken değerlendirme: Bu iş kan davasına dönüşecek!

tv100'de ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Doç. Dr. Cihat Yaycı, Daria Dugina suikastiyle ilgili "Bu savaş politik liderler üzerine doğru evirilecek ve politik liderlerin suikast şekline dönen bir savaş olacak. Bu bir kan davasına dönüşecektir ve bu nereye götürür kestirmek çok zordur." değerlendirmesini yaptı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Ünal, İstinye Üniversitesi Guvsam Direktörü İsmail Hakkı Pekin, Araştırmacı/Yazar Ertan Özyiğit ve Gazeteci/Yazar Abdurrahman Dilipak; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"Ruslar her ne kadar kendilerinden saysa da bir bakıma ötekileştirmişlerdir"
Yayına konuk olarak bağlayan Türk Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi (TÜRK DEGS) Başkanı Doç. Dr. Cihat Yaycı, Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Daria Dugina'ya düzenlenen suikastle ilgili "Suikast savaşları başlamış durumda. Rusya’da özellikle Moskova’da, Ukrayna asıllı Rus vatandaşı bir hayli fazladır ve bunların içinde Ukrayna milliyetçiliği sürekli vardır. Ruslar her ne kadar kendilerinden saysa da bir bakıma ötekileştirmişlerdir." dedi.

"Bu bir kan davasına dönüşecektir"
Yaycı "Rus Savunma Bakanlığı ile yapılan bir söyleşi esnasında Darya Dugina ‘Ukrayna’da, ABD’nin kontrolündeki FETÖ’cüler vardır ve bunlar Ukrayna’da her türlü sabotajı ve suikastı yapabilecek kapasitededir’ diyor, bu çok önemli bir sözdür. En az bu kadar değerli bir isme karşı suikast düzenlediler. İngiltere’de Rus muhalif liderlere, Türkiye’de Çeçen liderlere de yapılanları hatırlarsak, Ruslar bunun bedelini ödetirler. Bunun arkasında kim varsa, Ruslar bunun cevabını en ağır şekilde verir. Bu savaş politik liderler üzerine doğru evirilecek ve politik liderlerin suikast şekline dönen bir savaş olacak. Bu bir kan davasına dönüşecektir ve bu nereye götürür kestirmek çok zordur." ifadelerini kullandı.

"Ana hedefin Çin olduğunu düşünüyorum"
Sözlerinin sonunda Yaycı "Çok kutuplu dünyaya gidiş kararının tekrar alındığı kanaatindeyim. Burada ana hedefin Çin olduğunu düşünüyorum ki ABD’de ‘Bizim asıl düşmanımız Rusya değil, Çin’dir’ diyor" diye konuştu.