Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler

Günümüzde güzellik denilince akla ilk gelen şeylerden biri gergin ve pürüzsüz bir cilt oluyor. Son zamanlarda oldukça popüler olan gergin yüze sahip olmak için ise özellikle kadınlar, cilt germe bantlarını tercih ediyor. Sosyal medyanın etkisi ile popüler hale gelen cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, cilt germe bantlarının cilde olumsuz etkilerini sizler için anlatıyor.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler

Günümüzde kozmetik cerrahi yerine alternatif çözüm arayanlara kozmetik bantlar cazip geliyor. Yüz germe bandı son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Sebebi ise kısa vadede sonuç verdiğini söylemesi ve yüzü yukarı doğru toplaması oluyor. Yüz germe bantları, cildi yukarı doğru kaldıran ve yüzün sarkmasını önleyen giyilebilir kayışlardır. Yüz germe bantları ilk çıktığında yapışkan banttan oluşuyordu.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler - Resim : 1

Olumlu etkileri ilerleyen zamanlarda yerini olumsuz etkilere bırakıyor

Yüz germe bantları, sarkmış yüzlere hızlı ve geçici bir çözüm sunar. Cildi hızla yukarı kaldırır ve ince kırışıklıklar için açıklıklar sağlar. Yüz germe bantları kullananlar, dakikalar içinde daha genç göründüklerini ve ciltlerinin anında sıkılaştığını söylüyor. Yaşlanma faktörleri ciltteki kollajenin azalmasına ve gün geçtikçe cildin elastikiyetinin azalmasına neden olur. Deri altı yağ hücreleri azaldıkça cilt sıkılığını kaybeder ve sarkmaya başlar.

Yüz germe bandı, bu sarkmaları kafa derisi veya çene altında gizleyerek saatlerce daha genç hissetmenizi sağlar. Doğru yerleştirildiğinde, şeffaf yüz germe bantları yüz hatlarını ortaya çıkarmaya ve yüz özelliklerini daha görünür hale getirmeye yardımcı olur. Bandı çene kemiğinize, elmacık kemiklerinizin çevresine ve göz çevrenize yerleştirdiğinizde yüz hatlarınız daha belirgin görünecektir. Tabii ki, kaplamaların etkisi saatlerle sınırlıdır. Yüzünüzdeki bandı çıkardığınızda kalıcı bir etkisinin olmadığını göreceksiniz.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil!

Unutmamak gerekir ki cilt germe bantları anlık olarak etkilerini sürdürür. Ancak bantlar çıkarıldıktan sonra olumsuz etkileri ortaya çıkar. Bilinçsiz bant uygulamalarıyla çekik gözlere sahip olmak göz çevresinin daha çabuk düşmesine neden olabilir. Kalıcı ve doğru uygulamalar mutlaka uzman hekimler tarafında yapılmalıdır.

Genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler

Bella Eyes: Bella Eyes, genellikle çekik ve kalkık gözler görünüme sahip olmak isteyen kişilerin tercihidir. Bu yöntem sayesinde gözler daha çekici görünür ve yerçekiminin neden olduğu sarkma problemlerini önleyebilir. Herkesin yüz şekli farklıdır. Bu nedenle yüz şekline uygun ideal göz şeklinde farklılık vardır.

Günümüzde en popüler ve arzu edilen görünüm kalkık ve çekik gözlerdir. Bu gözlere sahip olmanın yolu ise Bella Eyes yönteminden geçiyor. Bella Eyes yönteminde kaşlar yukarı doğru kaldırılır. Bu işlemde sadece göz bölgesi değil, göz kenarlarında oluşan sarkıklık, kaz ayakları ve sarkık göz kapakları da olumlu etkilenir. Yüzün tamamına bakıldığında yüz ve boyun bölgesinde etkisi görülebilir. Ameliyattan sonra kişiler daha genç ve daha diri görünürler.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler - Resim : 3

Trinity lift: Trinity Lift, endoskopik cerrahi ile orta yüzün kaldırılmasını amaçlar. Trinity lift; orta yüze ek olarak dolgu ile kaybolmayan göz altındaki en problemli bölgeyi, alt göz kapağı bölgelerini hedef alır. Trinity lift ile orta yüz ve göz altlarındaki şekil bozukluğunu gidermek için bu üç noktaya germe işlemi yapılır.

İşlem 20 yaş üstü herkes için uygundur. İyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 7-10 gündür ve etkisini 5-10 yıl koruyabilmektedir. Uygulanacak işlemin kişiye özel planlanması gereken bir işlem olduğunu ve başarılı bir sonuç alabilmek için alanında uzman bir plastik cerrah tarafından uygulanması gerektiğini unutmayınız.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler - Resim : 4

Botoks: Botoks, enjekte edildiği kaslardaki sinir sinyalleri bloke eder böylece uygulanan bölgede istenen sonuç elde edilir. Botoks enjekte edildiğinde sinir sinyalleri kesildiği için etkilenen kaslar geçici felç olur ya da donar. Bu sayede yüz bölgesindeki bazı kırışıklıklar yumuşatılabilir, azaltılabilir veya yok edilebilir. Botoks işleminin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 ile 6 ay arasında kullanılabilir.

Cilt germe bantları sanıldığı kadar masum değil! Genç görünmek için bunları uygulayın! İşte, genç ve gergin bir yüz için uygulanabilecek işlemler - Resim : 5