Boykot kararı alan müteahhitler inşaatları durdurdu

Çimentocu ile müteahhit arasındaki anlaşmazlık sonrası boykot kararı alan müteahhitler daha önce duyurdukları gibi inşaatları durdurdu.

Boykot kararı alan müteahhitler inşaatları durdurdu

Çimentocu ile müteahhit arasındaki anlaşmazlık sonrası çıkan boykot kararı sonucunda müteahhitler geçici olarak inşaatları durdurdu. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, boykotun süresine gelişmelere göre karar vereceklerini duyurdu. 

İMKON Başkanı Tellioğlu, boykotun süresine gelişmelere göre karar vereceklerini söylerken, "2 günde de bitirebiliriz, 15 gün de uzatabiliriz" diye konuştu.

Tellioğlu daha önce yaptığı açıklamada, çimento fiyatlarında yüzde 200’ü bulan haksız zamlar olduğunu belirterek çimentocularla masaya oturmak istediklerini belirtmişti. Tellioğlu, masa talebine herhangi bir yanıt alamayınca grev kararı almalarına ilişkin şu açıklamaları yapmıştı:

Çimentocular, ‘üretim kapasitesi 115 milyon ton. 80 milyon tonluk üretim var. Bazıları yurtdışına sattığımızdan dolayı tedarik sorunu yaşıyoruz’ diye açıklama yapıyorlar. Bu, yurtdışına sattığın için tedarik sorunu değildir, bu içeride üretimi kısıtlayarak fiyatı artırma politikasıdır. Bunu doğru bulmuyoruz. Ayrıca şu anda 4-5 büyük yatırımcının ilgili bakanlıklara çimento fabrikası kurmak için müracaatı olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla içeride çimento üretimini karşılamada kapasite sıkıntısı varsa bu yatırımcılara izin verilerek çimento sektörünün daha da büyütülmesine tarafız. Gerekirse de çağrımız karşılık bulmazsa biz de çimento fabrikaları kurma girişimine başlayabiliriz.

Kaynak: Bloomberg HT