Çin, Hindistan derken şimdi de Avrupa'ya sıçradı! 'Gizemli virüs' Türkiye'yi etkiler mi? Prof. Dr. Tevfik Özlü’den açıklama

Çin’de ortaya çıkan gizemli virüs Avrupa’ya sıçradı… Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, ülkemiz için bir telaş ve panik oluşturacak bir riskin şu an için bulunmadığını söyledi.

Çin, Hindistan derken şimdi de Avrupa'ya sıçradı! 'Gizemli virüs' Türkiye'yi etkiler mi? Prof. Dr. Tevfik Özlü’den açıklama

Çin'de 2019 yılının son dönemlerine ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılarak milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 (koronavirüs) sonrası yeni gizemli virüs paniğe yol açtı.

Çin'i etkisi altına alan yeni gizemli virüs, iki ülkedeki yetkililerin tespit edildiğini doğrulamasının ardından artık Avrupa'yı da vurdu. Danimarka ve Hollanda'ya da sıçrayan virüsün belirtileri arasında boğaz ağrısı, tükenmişlik ve uzun süreli öksürük bulunuyor.

“RİSK GÖRÜNMÜYOR”

Yakın zamanda korona virüs salgını nedeniyle travma yaşandığını o bakından herkesin tedirgin olmasının normal karşıladıklarını kaydeden Özlü, “Bildiğimiz kadarıyla bu olguların ardından yeni bir virüs ya da bir mikroorganizma belirlenmiş değil. Bir telaş bir panik oluşturacak bir risk şu an görünmüyor. İzlemek lazım, vakaların artışı dönemsel olarak çok beklenmedik bir olay değil” dedi.

Bu yönde daha önceki yıllardakinden farklı bir yoğunluk ya da sıkıntı gözükmediğini ifade eden Özlü, “Zaten kış mevsimi dolayısıyla hepimizin tedbirli olması gerekiyor. Bu mevsimde Kuzey Yarımküre ülkelerinde bu tür enfeksiyonlar beklenen durum. Özellikle çocuklarda daha ön planda görülür zaten bildirilen raporlarda o yönde. Zatürre ile seyrettiğine dair bilgiler var” ifadelerini kullandı.