Tacikistan nerede? Tacikistan depreminde ölen var mı? Tacikistan depreminde yıkım var mı?

Çin-Tacikistan sınırında deprem! Çin Deprem Ağları Merkezi, Çin-Tacikistan sınırında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Peki, Tacikistan nerede? Tacikistan depreminde ölen var mı? Tacikistan depreminde yıkım var mı? Tacikistan depreminde can kaybı var mı? İşte Tacikistan dünya haritasındaki yeri…

Tacikistan nerede? Tacikistan depreminde ölen var mı? Tacikistan depreminde yıkım var mı?

Çin-Tacikistan sınırında 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 6,8 olarak ölçerken, merkez üssünün, sınırın Tacikistan tarafındaki Murghob şehrinin 67 kilometre batısı olduğunu kaydetti. Yaşanan depremlerin ardından Tacikistan’da can kaybı olup olmadığı ve Tacikistan’ın nerede olduğu araştırılıyor. Peki, Tacikistan nerede? Tacikistan depreminde ölen var mı? Tacikistan depreminde yıkım var mı? Tacikistan depreminde can kaybı var mı? İşte Tacikistan dünya haritasındaki yeri…

TACİKİSTAN DEPREMİNDE ÖLEN VAR MI?

Çin Deprem Ağları Merkezinden (CENC) yapılan açıklamaya göre, Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile Tacikistan'ın doğusunda Dağlık Badahşan Özerk Bölgesi arasındaki sınırın yakınlarında 7,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) ise depremin büyüklüğünü 6,8 olarak ölçerken, merkez üssünün, sınırın Tacikistan tarafındaki Murghob şehrinin 67 kilometre batısı olduğunu kaydetti.

Deprem Çin sınırının diğer tarafında Kaşgar vilayetinin ve Sincan'daki Kızılsu Kırgız özerk vilayetinin bazı bölgelerinde güçlü bir şekilde hissedildi, ancak şu ana kadar herhangi bir can kaybı veya hasar bildirilmedi.

TACİKİSTAN NEREDE? 

Tacikistan, resmî adıyla Tacikistan Cumhuriyeti Orta Asya'da denize çıkışı olmayan bir ülkedir. Komşuları güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin'dir.

İŞTE TACİKİSTAN’IN DÜNYA HARİTASINDAKİ YERİ!

Tacikistan nerede? Tacikistan depreminde ölen var mı? Tacikistan depreminde yıkım var mı? - Resim : 1