Dünya bu 2 doktoru konuşmuştu!.. Şimdi renkleri…

Sosyal medyada geniş yer bulan iddiada, Kovid-19 hastası olan iki doktorun tedavi sonrasında ten renginin değiştiği öne sürülüyordu...

Dünya bu 2 doktoru konuşmuştu!.. Şimdi renkleri…

İddianın gerçek olduğu ortaya çıktı.

teyit.org un haberine göre Kovid-19 tedavisi sonrası iyileşen iki doktorun ten rengi koyulaştı. Ancak bu koyulaşma geçici. Tedavi sonrasında doktorların ten renginin yeniden normale döndüğü anlaşılıyor.

Dünya bu 2 doktoru konuşmuştu!.. Şimdi renkleri… - Resim : 1

İddiada yer alan bilgiler anahtar kelimelerle Çin’in arama motoru Baidu ve Weibo üzerinden aratıldığında 17 Nisan tarihinde üzerinden yapılmış bir paylaşıma erişilebiliyor.

İsmi Yi Fan ve Hu Weifeng olduğu belirtilen iki doktora ilişkin haberlere de çeşitli sitelerden ulaşılabiliyor. İçeriklerde iki ismin tedavi gördüğü hastanenin doktorlarından birinin açıklaması da yer alıyor. Doktor normal şartlarda vücuttaki demirin karaciğerde depolandığını belirtirken, zarar görmüş bir karaciğerde bu fonksiyon yerine getirilemeyeceği için kanda demir oranının artacağını vurguluyor.

Açıklamada ten rengindeki değişikliğin bu nedenle olduğu ve tedavi sonrası hastaların normale döneceği de ifade ediliyor. Doktorların sağlık durumu 18 Nisan tarihinde Beijing TV’de yayınlanan bir haberde de yer alıyor.

Ancak haberler bununla sınırlı değil. Bu gelişmelerden birkaç gün sonra doktorların ten renginin yeniden normale döndüğü bilgisi paylaşıldı.