Wuhan'da korona virüs test kuyruğu!

Çin'in, Wuhan kentinde ve sınır eyaletlerinde yeni vakaların artmasıyla ikinci dalga korkusu devam ediyor. 11 milyon nüfuslu Wuhan kenti sakinleri korona virüsü testi yaptırmak için metrelerce uzanan kuyruklarda bekliyor.

Yeni tür korona virüsünün ortaya çıktığı Çin’de, bir aydır korona virüsü kaynaklı ölüm kaydedilmedi ancak sınır kentlerine yakın eyaletlerde vaka sayılarının artmasıyla ikinci dalga korkusu sürüyor. En son 14 Nisan’da korona virüs kaynaklı ölümün kaydedildiği ülkede, 11 milyon nüfuslu Wuhan kentinde 3 milyon kişiye korona virüsü testi yapıldı.

Jilin’de dört yeni vaka

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, Wuhan’da 11 yeni asemptomatik vakanın tespit edildiğini duyurdu. Ülkenin kuzeydoğusunda Rusya ve Kuzey Kore sınırlarına yakın Jilin eyaletinde ise dört yeni vaka kaydedildi.

Wuhan’da test kuyrukları

Yeni tür korona virüsünün ortaya çıktığı Wuhan kentinde, yetkililer nisan ayından bu yana 3 milyon kişiye test yapıldığını açıkladı. Yeni vakaların artmasıyla kent sakinleri test kuyruklarında beklemeye başladı. İnsanlar nükleik asit testi yaptırmak için metrelerce uzanan kuyruklarda bekliyor.

Çin resmi haber ajansı Xinhua, 8 Nisan’da kısıtlayıcı tedbirlerin hafifletildiği Wuhan’da testlerin vakaların yoğunlaştığı bölgelerde uygulanacağını ve daha önce test yaptırmamış kişilere öncelik tanınacağını aktardı.