Dünyanın en talihsiz bebeği!.. Doğumdan 30 saat sonra tespit edildi!

Çin'de yeni doğan bir bebekte korona virüsü tespit edildi. Yapılan açıklamada bebeğin annesinin de, doğum öncesi virüs taşıdığı belirtildi.

Dünyanın en talihsiz bebeği!.. Doğumdan 30 saat sonra tespit edildi!

Çin'de korona virüsünün ortaya çıktığı Vuhan şehrinde pazar günü dünyaya gelen bir bebekte koronavirüs tespit edildi. Annesinde de koronavirüs olduğu belirlenen bebeğe, virüsün nasıl bulaştığına dair bir bilgi paylaşılmadı. 3 kilo 250 gram doğan bebeğin durumunun sabit olduğu, gözetim altında tutulduğu ifade ediliyor. Korona virüs doğumdan 30 saat sonra tespit edildi. Öte yandan virüs 563 kişinin ölümüne neden olurken, virüsün bulaştığı çocuk sayısının 'çok az' olduğu belirtiliyor. Daha önce koronavirüslü annelerden sağlıklı bebekler dünyaya geldi.

Uzmanlar, hastalığın bebeğe anne rahmindeyken bulaşmış olabileceğini düşünüyor. Vuhan Çocuk Hastanesi başhekimi Zeng Lingkong, yaptığı açıklamada, söz konusu vakanın, virüsün bulaşma yollarından birinin de 'anneden bebeğe' şeklinde olabileceğini ortaya koyduğunu belirtiyor. Lingkong, bebeğin doğumdan sonra anneyle olan temasından da bulaşmış olabileceği ihtimaline de dikkat çekiyor. Columbia Üniversitesi'nden epidemiyolog Stephen Morse ise bebeğin doğumdan sonra annesinin öksürüğüyle havaya saçılan virüslü parçacıkları soluma ihtimalini de değerlendiriyor.