Kayıp gazeteci ortaya çıktı

Çin'in Vuhan kentindeki salgının başlamasının ardından gerçek bilgileri paylaştığı için evi basılan ve ortadan kaybolan gazeteci Li Zehua 2 ay sonra yeni iddialarla birlikte ortaya çıktı. Bu kez söyledikleri herkesi şoke etti.

Kayıp gazeteci ortaya çıktı

Vuhan'da çektiği videoları paylaşmasının ardından canlı yayındayken evi basılan ve kimliği belirsiz kişilerce götürülen gazeteci Li Zehua, olaydan 2 ay sonra ortaya çıktı. Dünya gazetecilik örgütleri Zehua'nın hayatından endişe ettiklerini açıklamıştı.

Yaşadıklarını anlatan Zehua, devletin güvenlik ajanları tarafından takip edilmesinin ardından gözaltına alındığını ve yerel bir polis karakoluna götürüldüğünü açıkladı. Hakkında soruşturma açıldığını ifade eden Zehua, zorla karantinada tutulduğunu kaydetti.

Esir olarak tutulduğunu belirten Li Zehua, bu süre içerisinde kendisine 3 öğün yemek verildiğini, haberleri izlemesine izin verdiliğini kaydetti.

Serbest kalınca Çin'e övgü dizdi

Serbest kalmasının ardından, "Tüm bu zaman boyunca polisler benim dinlenmemi ve karnımı doyurmamı sağladı. Tamamen medeni bir şekilde tutuldum. Tanrı Çin'i kutsasın ve dünya halkları birleşsin" mesajı verdi.

Serbest bırakılmasının ardından vatansever söylemlerde bulunan Zehua'nın daha önceki videolarında tam aksi yönde görüş bildirmesinin aldığı tehditler sonucu olduğu tahmin ediliyor.

Çin'de hala korona virüs eleştirileri, haberleri ya da videoları yüzünden bazı insanlar kayıp durumda.