Korona günlerinde aşk... İki sağlık çalışanı evlendi

Çin'in Vuhan kentinde salgınla mücadelede ön safta yer alan Hu Zhimin ve Zeng Yingying adlı sağlık çalışanları 68 gün boyunca omuz omuza çalıştı. Zor şartlarda çalışan iki sağlık çalışanı, hastanedeki son hastanın taburcu edilmesinin ardından evlilik kararı aldı.

Tüm dünyayı saran korona virüs (Covid-19) salgının başladığı Çin'in Vuhan kentinde salgınla mücadelede ön safta yer alan Doktor Hu Zhimin ve hemşire Zeng Yingying adlı sağlık çalışanları 68 gün boyunca omuz omuza çalıştı. Ülkede ocak ayında korona virüs salgının zirve yapması nedeniyle hastanelerin yetersiz kalmasından dolayı iki sağlık çalışanı geçici olarak bir otoparka kurulan Leishenshan Hastanesi’nde görev yapmaya başladı.

Salgının ilk anından beri birlikte çalıştılar

Korona virüs salgının başladığı Çin'in Vuhan kentindeki Leishenshan Hastanesi'nde toplum sağlığı için hayatlarını hiçe sayan sağlık çalışanı Hu Zhimin ve Zeng Yingying burada tanıştı. Birlikte 68 gün boyunca korona virüslü hastaları tedavi etmeye çalışan Hu Zhimin ve Zeng Yingying sürpriz bir karara imza attı.

Diz çöküp evlenme teklifi etti

Sağlık çalışanı Hu Zhimin son korona virüs hastasının taburcu olmasının ardından hastane önünde meslektaşı Zeng Yingying’e evlilik teklifi etti. 68 gün boyunca birlikte hastaları kurtarmak için birlikte çalıştığımız sırada ona aşık olduğunu söyleyen Zhimin, elinde bir buket çiçek ile dizlerinin üzerine çöküp , "Senden sadece hoşlanmıyorum , aynı zamanda seni seviyorum. Benimle evlenir misin?" dedi.

Teklife şaşıran Yingying , soruyu birkaç saniyeliğine düşündükten sonra “Evet” dedi. Birlikte, Leishenshan'daki gece vardiyasının soğukluğunu ve gece vardiyasından ayrıldıktan sonra güneşin sıcaklığını yaşadık. Bunlar önümüzdeki hayat için bir testti diyen Zhimin, “Aşkımı ifade etmek için bu fırsatı kullanmak istedim.” dedi.

Evlilik teklifi alan hemşire Zeng Yingying, ”İki ay boyunca omuz omuza mücadele ettik. Bu çok anlamlı.” şeklinde konuştu.