Korona virüsten mucize kurtuluş!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün ilk görüldüğü yer olan Çin'in Wuhan eyaletinde bir adam aylar süren mücadelenin sonunda virüsü yenmeyi başardı. 65 yaşındaki adama tam iki kez akciğer nakli yapıldı.

Korona virüsten mucize kurtuluş!

Dünya Çin'in Wuhan eyaletinde korona virüsle aylar süren mücadelesini mucize şekilde kazanan adamı konuşuyor.

Korona virüs salgını tüm dünyada etkisini sürdürmeye çalışırken Covid-19'a yakalanan hastalar da zorlu tedavi süreçlerinden geçiyor. Virüsü semptom göstermeden hafif şekilde atlatan çok sayıda kişi olduğu gibi hastaneye yatarak zorlu bir tedavi sürecinden geçmek zorunda kalıyor.

Korona virüs en çok akciğerlerde hasar bırakıyor. Uzmanlar akciğerlerin aldığı hasarın uzun süre iyileşmediği konusunda da ciddi uyarılar yapıyor. Çin'in Wuhan eyaletinde ise koronavirüsten mucize şekilde kurtulan 65 yaşındaki hasta günün konusu oldu.

65 yaşındaki Cui Zhiqiang salgının ilk merkez üssü olan Wuhan'da salgının başlarında Covid-19'a yakalanmış, kritik bir tedavi süreci yaşamıştı. Hastaneden bugün taburcu olan Cui Zhiqiang, iki akciğerinin de değiştirildiği akciğer nakliyle koronavirüsü bu şekilde yenen ilk hasta oldu.

Wuhan Üniversitesi'nde Cui Zhiqiang'ı tedavi eden kalabalık doktor ve hemşire ekibi bir kutlama videosu yayınladılar ve sevinçlerini tüm dünyayla paylaştılar.

Hastaneden yapılan açıklamada Cui Zhiqiang'ın koronavirüse şubat aynın başlarında yakalandığı ve nisan ayında ameliyat olduğu bilgisi verildi.

Zhiqiang, riskli operasyonu geçirdiği sırada hastanede iki aydır solunum cihazına bağlı olarak soluk alabiliyordu. Çok yüksek risk taşıyan operasyona tam 20 sağlık personeli katıldı. 8 saat süren operasyon için özel önlemler de alındı.

Vücutlarının tamamı koruyucu giysilerle kapatılan ve koruyucu siperlikler kullanan sağlık personeli ameliyat sırasında haberleşebilmek için konuşmadan beden dilleriyle anlaşmak zorunda kaldılar. Uzun saatler süren riskli operasyonu organ nakli konusunda uzman ve Çin'in akciğer nakli uzman ekibinin başında yer alan Prof Chen Jingyu gerçekleştirdi.