Çinliler talep etti, Türk Özel Harekat devreye girdi, ortaya bu fotoğraf çıktı

Kahramanmaraş depreminin ardından dünyanın dört bir yanından ekipler arama kurtarma çalışmaları için afet bölgelerine dağıldı. Malatya’da ise Çinli bir arama kurtarma ekibinin Muzaffer Öğüt’ü kurtarmak için yürüttüğü çalışmalar esnasında sessizlik istendi. Enkazdaki dinleme sırasında çevre güvenlik alan özel hareket polisleri, trafiği durdurarak sessizlik sağladı.

Çinliler talep etti, Türk Özel Harekat devreye girdi, ortaya bu fotoğraf çıktı

Deprem felaketi sonrasında afet bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Malatya'nın Yeşilyurt Mahallesi’ndeki Hayat Sitesi'nde yaşayan Muzaffer Öğüt birinci kattaki evinden ilaçlarını almak isterken 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremde enkaz altında kaldı.

Çinliler talep etti, Türk Özel Harekat devreye girdi, ortaya bu fotoğraf çıktı - Resim : 1
 
Yeşilyurt Mahallesi Hayat Sitesi'nde, apartmanın birinci katındaki evinde tek başına yaşayan TCDD emeklisi Muzaffer Öğüt, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7.7'lik depremden sağ olarak kurtuldu. Sokağa çıkan Öğüt, öğle saatlerinde eşya ve ilaçlarını almak istediğini söyleyerek evine girdi. Bu sırada Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğündeki deprem oldu. İlk depremden kurtulan Öğüt, ikinci depremde yıkılan apartmanın enkazında kaldı. Yakınlarının telefonla ulaştığı Öğüt'ü kurtarmak için ekipler seferber oldu.

 ÖZEL HAREKAT EKİPLERİ TRAFİĞİ DURDURDU

Enkazdaki dinleme sırasında çevre güvenlik alan özel hareket polisleri, trafiği durdurarak sessizlik sağlıyor. Özel eğitimli K-9 köpeklerinin de kullanıldığı enkazda Muzaffer Öğüt'ü arayan AFAD ekiplerine Çin'den gelen arama-kurtarma ekipleri destek veriyor.