'Çip krizi nedeniyle bir dev daha üretimi durduracak' iddiası

Çip darlığının şirketin ana ürününü vurması nedeniyle 2021 yılı için iPhone 13 üretim hedeflerinin, 10 milyon adet kadar azaltılacağı öne sürüldü.

'Çip krizi nedeniyle bir dev daha üretimi durduracak' iddiası

Apple Inc., konu hakkında bilgiye sahip kaynaklara göre, çip krizi nedeniyle 2021 yılı için iPhone 13 üretim hedeflerini muhtemelen 10 milyon adet kadar azaltacak.

Konunun gizli olmasından dolayı isimlerini vermeyen kaynaklar, şirketin yılın son çeyreğinde 90 milyon adet yeni iPhone modelleri üretmesinin beklendiğini, ancak Broadcom Inc. ve Texas Instruments Inc.’nin yeterli parça sağlayamamasından dolayı bu toplamın daha düşük olacağını kaydettiler.

Teknoloji devi Apple dünyanın en büyük çip alıcısı konumunda ve elektronik tedarik zincirinin yıllık ritmini belirliyor. Ancak güçlü alım gücüyle bile, Apple tüm dünyada endüstrileri olumsuz etkileyen aynı tedarik sorunlarıyla mücadele ediyor.

Önde gelen çip üreticileri, talebin gelecek yıl ve potansiyel olarak daha sonra da arzdan fazla olmaya devam edeceği uyarısında bulunuyor.

Apple ekran parçalarını Texas Instruments’tan sağlarken, Broadcom uzun zamandır şirketin kablosuz parçalarının tedarikçisi durumunda. Texas Instruments’ın son iPhone modelleri için zor bulunan bir çipi, OLED ekranının çalışmasını sağlıyor. Apple ayrıca diğer tedarikçilerden de parça sağlamakta zorluk çekiyor.

Apple ve Texas Instruments temsilcileri konu hakkında yorum yapmaktan kaçındı. Broadcom yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: Bloomberght