Çocuğunu seviyorsanız bunu yapmayın! Uzmanı uyardı

Bülent Ecevit Üniversitesi Çocuk Kardiyolojisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Dr. Tunç Tunçer, aşırı kilolu çocuk sayısında artış olduğuna dikkat çekti. Bunun çocuklarda ani ölüme neden olduğunu belirten Dr. Tunçer, aileleri uyararak, “"Çocuklarınızı seviyorsanız, gereğinden fazla beslemeyin ve onları bu gıdalarla zehirlemeyin" dedi.

Çocuğunu seviyorsanız bunu yapmayın! Uzmanı uyardı

Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Tunç Tunçer, son dönemlerde artan çocuklarda beslenme bozukluklarına ilişkin uyarılarda bulundu.

Aşırı kilolu çocukların son dönemde arttığının altını çizen Dr. Tunç Tunçer, Çocuklarda aşırı kilonun kalbi besleyen damarlarda tıkanmaya sebep olabileceğini ifade etti.

Tunçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Normalde çocuklarda böyle ani ölüme ya da kalp krizine yol açan kalp damarı tıkanması çok sık görülen bir durum değildir. Son dönemde kilo alımında aşırı artış nedeniyle bu vakalar sık görülüyor olabilir"

“Uzak durulmasını tavsiye ediyoruz”

Doğuştan gelen veya aile öyküsünde bulunan rahatsızlıkların yanı sıra beslenmeye bağlı olarak kalp damarlarının daralması neticesinde meydana gelen ani ölümler olduğunu söyleyen Tunçer, “Çocukların beslenmesinde, yüksek kalorili onların büyüme gelişmesini desteklemeyecek fakat sadece kilo aldıracak besinlerden uzak durulmasını tavsiye ediyoruz. Mesela çok fazla rafine şekerli çikolata, muhallebi ya da pasta gibi yiyeceklerden uzak durmaları. Çok fazla patates kızartması gibi yağlı gıdalar, makarna gibi yiyeceklerin çok fazla tüketilmesi çocuklarda aşırı kiloya ve beraberinde kötü sonuçlara neden olabilmektedir” dedi.