Çocuk desteği şartları nedir, başvuru nasıl yapılır? Çocuk Destek Bileşen yardım parası ne kadar? Kimler alabilir, çocuk destek bileşeni yardımı başvuru ekranı

Yeni sosyal destek paketi açıklandı. Sosyal yardımlara yeni bir destek daha da eklendi.Yeni eklenen yardımın adı Çocuk Destek Bileşeni olarak adlandırıldı. Çocuk destek bileşeni nedir? Çocuk Destek Bileşeni yardımı ne kadar? Çocuk Destek Bileşeni Yardımı’na kimler başvurabilir? Tüm detaylar haberimizde...

Çocuk desteği şartları nedir, başvuru nasıl yapılır? Çocuk Destek Bileşen yardım parası ne kadar? Kimler alabilir, çocuk destek bileşeni yardımı başvuru ekranı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni sosyal yardım paketini açıkladı. Sosyal yardım paketinde yeni bir destek eklenirken Mevcuttaki sosyal yardım destek ücretlerinde de artış gösterildi.

Yeni eklenen destek ise Çocuk Destek Bileşeni Yardımı olarak adlandırıldı.

Çocuk Destek Bileşeni Yardımı nedir?

Bakan Derya yanık açıklanan yeni sosyal yardım paketine ‘Çocuk Destek Bileşeni’ ismiyle yeni bir destek programa dahil edildi. Sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave aylık destek sağlanacağını söyledi.

Çocuk Destek Bileşen yardımı ne kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yeni eklenen Çocuk Destek Bileşeni desteğiyle ilgili olarak sosyal yardımlardan faydalanan ailelerdeki çocuklara ilişkin ilave destek sağlayacaklarını kaydetti. “Çocuk Destek Bileşeni” kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 TL ile 650 TL aralığında destek vereceklerini belirtti.

Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 TL, 3 çocuklu hanelere 450 TL, 4 çocuklu hanelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 TL ilave destek sağlayacak.

Çocuk Destek Bileşeni başvurusu nereye yapılır?

Yeni eklenen Çcocuk Destek Bileşeni başvuruları e-devlet veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak.

BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Çocuk Destek Bileşeni başvurusu nasıl yapılır?

Yeni eklenen destek programı olan Çocuk Destek Bileşeni dar gelirli aileler için eklenen bir yardım programı olup E devlet üzerinden başvuru yapılabilmekte. Başvuru sayfasında sizden istenen bilgileri eksiksiz doldurarak başvuru yapabilir sonucunu yine e devlet başvuru sorgulama sekmesi üzerinden öğrenebilirsiniz.

Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları nelerdir?

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması.