Çocuklarda gizemli hastalık! Ölümlere neden oluyor

Streptokok isimli hastalık çocuklarda can kaybına neden oluyor. İngiltere ve Galler’i etkisi altına alan hastalık endişe yarattı. Ölüm riski taşıyan hastalık hakkında uzmanlar uyarılarda bulundu. Peki bu hastalığın belirtileri nelerdir? İşte detaylar…

Çocuklarda gizemli hastalık! Ölümlere neden oluyor

İlkokul çağında olan 6 çocuğun Streptokok hastalığı yüzünden yaşamını yitirmesi İngiltere ve Galler’de panik yarattı. Streptokok hastalığı olarak da bilinen ve İngilizcede “Strep A” olarak anılan hastalık yüzünden son günlerde 6 çocuğun yaşamını yitirmesi uluslararası kamuoyunun gündeminde yer aldı.

İngiliz basınında yer alan haberlere göre vefat eden 6 çocuktan sadece ikisinin ismi açıklandı. Duyurulan isimlerden birinin dört yaşındaki Muhammed İbrahim Ali olduğu diğerinin ise Galler’de yaşayan Hannah Roap olduğu kayıtlara geçti.Erken teşhis ve tedavide geçici olabilecek Streptokok hastalığının dört yaşından küçük çocuklarda 5 kat daha öldürücü olduğu belirtildi.

4 yaşındaki Camila yaşam savaşı veriyor

İngiltere'de yaşayan 4 yaşındaki Camila Rose Burns  Alder Hey Çocuk Hastanesinde solunum cihazına bağlı yaşam mücadelesi veriyor. Cumartesi günü göğüs ağrısı ve solunum sıkıntısı çekmeye başlayan Camila pazar günü daha da kötüleşerek acile kaldırıldı.

Yaşam savaşı veren Camila’nın babası Dean şu ifadeleri kullandı:  "Çok huzursuzdu. Hemşireler bizi odadan çıkardı ve onu uyuttu. O zamandan beri solunum cihazına bağlı, onu cihaz hayatta tutuyor" dedi. 44 yaşındaki baba kızı için insanlardan dua isterken diğer ailelere de uyarıda bulundu ve "Çocuğunuzda herhangi bir semptom varsa tereddüt etmeyin, hemen hastaneye gidin" şeklinde uyarılarda bulundu.

Streptokok hastalığının belirtileri?

Çocukların ölümüne neden olan hastalığın belirtileri arasında boğaz ağrısı, yanaklarda kızarıklık, yüksek ateş ve kas ağrısı bulunuyor.

Bu belirtilerin yaklaşık 1 hafta sürdüğü açıklanırken, yorgunluk, kulak enfeksiyonu ve ciltte kızarıklık görülmesinin de öne çıkan belirtiler olduğunu duyurdu.