'Çocuklarımın gözü önünde tecavüz edecekti'

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde gece yarısı evine gelen Durmuş Tayyar'ı av tüfeği ile öldüren Leyla U.'nun mahkemede verdiği ifade kan dondurdu. Leyla U., Durmuş Tayyar'ın o gece çocuklarının gözü önünde kendisine tecavüz etmemesi için öldürdüğünü söyledi.

'Çocuklarımın gözü önünde tecavüz edecekti'

Leyla U, "Av tüfeğini alarak rast gele ateş ettim. Öldürme kastım yoktu" dedi.

Durmuş Tayyar'ın  kocasının evde olmadığı zamanlarda gelerek bir süredir kendiyle zorla cinsel ilişkiye girdiğini anlattan, olanları kimseye anlatamadığını söyledi.

 37 yaşındaki 2 çocuk annesi Leyla U. yargılandığı cinayet davasında ilk duruşmada "Daha önce tehditle defalarca tecavüz etti. Olay günü eşim olmadığı sırada, bu kez çocuklarımın önünde tecavüz etmek istedi, rastgele ateş ettim" diye savunma verdi.

 

Avukatı Tolgahan Turan da "Ülkemizde kadın olmak zor. Adın çıkmışsa ve fakirsen çok daha zor. Maktul ile ilişkisini neden söylemediklerini soruyorlar. Belki söylese eşi gidip, öldürecekti" diye konuştu.

"Eşini öldürürüm dedi"

 Çok fakir olduklarını ve bir süre konteynerde yaşadıklarını anlatan Leyla U. savunmasında "O zamanlarda mesaj atmaya başladı. Ttehdit ediyor ve cinsel ilişkiye girmek istediğini söylüyordu. Kendisine evli ve çocuklarım olduğunu, bana mesaj atmaması gerektiğini söyledim. 'Eğer bunları yapmaya devam edersen seni ailene söylerim' dedim. O da 'Sen söylersen ben de seni herkese rezil ederim. Eşini öldürürüm. Zaten ikinci yapmışsın. Sana kimse inanmaz' dedi."

 

"Birçok kez gelerek zorla saldırdı"

Bir süre sonra kiralık ev bulup, konteynerden çıktıklarını anlatan Leyla U., Durmuş Tayyar'ın bir gün bu evlerine alkollü halde geldiğini belirterek, “Eşim çalışıyordu. Eve zorla girdi. Başıma tabanca dayadı. 'Sen benim olacaksın' diyerek, zorla cinsel ilişkiye girdi. Ardından 'Bak sana nasıl sahip oldum. Bundan sonra benimsin, bunu kimseye söylemeyeceksin. Söylersen seni rezil ederim' dedi. Korktuğum için eşime söyleyemedim. Beni çocuğumla tehdit ediyordu. 10'a yakın cinsel ilişkimiz oldu. Hepsi isteğim dışında oldu. Genelde geceleri, eşimin evde olmadığı zamanlarda, alkollü bir şekilde gelip, beni tabancayla tehdit ediyordu ve sürekli cinsel ilişkide bulunmak istiyordu. 'Eşinden boşan benimle evlen' diyordu. Ben hep reddediyordum" diye konuştu.

"Çocuklarımın gözü önünde tecavüz edecekti"

Olay gecesi Durmuş Tayyar'ın kapısına sarhoş halde gelerek bağırdığı söyleyen Leyla U. Eşimin evde olduğunu düşünür, korkar gelemez diye düşünmüştüm. Kapıyı açsam çocuklarımın gözü önünde bana tecavüz edecekti. O an tüfeği gördüm, elime aldım. Her şey bir anlık oldu. Mutfak penceresi ve balkon yan yana. Pencereden çıktım, onu görür görmez rastgele ateşledim. Öldürmeye yönelik hedef almadım. Tüfeği sıktığım anda, 'yandım anam' diye seslendiğini duydum. Dizlerinin üzerine düştü. Bana elini uzattı, bir şey söylemedi, tutmaya çalıştı. Ben de beni tutmasın diye kapıya doğru koştum. O sırada yere düştüğünü gördüm" diye konuştu.

Daha sonra içeri girdiğini söyleyen Leyla U., konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

Avukat: Ülkemizde kadın olmak zor

Sanık avukatı Tolgahan Turan da ölenin gözü kara biri olduğunu belirterek, “Yeri geldiğinde evli bir kadını kocasının yanından alacak cesarete sahip. Zaten ısrarla aramaları ve mesajları bunu gösteriyor. Müvekkilim iki evlilik yapmıştır, bu ikinci evliliğidir. Kocasını severek evlenmiştir ama köyde müvekkilim hakkında dedikodular dolaşmıştır. Aynı zamanda müvekkilimin yaşadığı ev, köye 1 kilometre uzaklıkta, etrafı açık dahi olmayan bir evdir. Maddi durumu iyi olmayan fakir bir ailedir. Kıt kanaat geçiniyorlar. Dolayısıyla gerek maddi durum gerekse köyde dolaşan dedikodular nedeniyle maktulün tehditlerini kimseye söylememesi çok normaldir" diye konuştu. Müvekkilinin 7 aydır küçük çocuğuyla birlikte cezaevinde bulunduğunu söyleyen Turan, “Ülkemizde kadın olmak zordur. Adın çıkmışsa ve fakirsen çok daha zordur. Maktul ile ilişkisini neden söylemediklerini soruyorlar. Belki söylese eşi gidip öldürecekti. İddianamede müvekkilimle ilgili toplanmış bir tek delil yoktur" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.