Çocuğunun okulda ya da serviste güvende olup olmadığını merak eden aileler gelişen teknoloji ile artık çeşitli uygulamalarla çocuklarını adım adım izliyor!

Yaz tatilinin sona ermesi ve okulların açılmasıyla birlikte anne babaların da “Çocuğum okulda mı?” “Servise bindi mi?” gibi korkuları da beraberinde geldi. Gelişen teknoloji ile cep telefonlarına indirilen uygulamalarla anne babalar artık üzerlerine titredikleri çocuklarının güvende olup olmadığından haberdar olabiliyor.

Çocuğunun okulda ya da serviste güvende olup olmadığını merak eden aileler gelişen teknoloji ile artık çeşitli uygulamalarla çocuklarını adım adım izliyor!

İlk ve ortaöğretimde 12 Eylül’de ders zili çaldı. Milyonlarca öğrenci ders başı yaptı. Çocuklarını okula yollayan anne babaları güvenlikle kaygıları artık bazı uygulamalar sayesinde giderilebiliyor. Çocuklarının konumlarını görebilen aileler aynı zamanda çocuklarından tehlike anında uyarı ve çağrı da alabiliyor. Konuyla ilgili bilgi veren Find My Kids Türkiye Müdürü Neşen Yücel, “Her okul döneminde, serviste unutulan çocuklarla ilgili birkaç habere mutlaka rastlıyoruz. Bu çerçevede, çocuğu ilkokula başlayan bir kullanıcımızdan aldığımız geri bildirim de uygulamamızın hayati konularda anne babalara ne kadar yardımcı olduğunu bir daha ortaya koydu. Örneğin, bir kullanıcımızın çocuğu bir gün okula giderken serviste uyuyakalıyor. Araçtan inmediğini kimse fark etmediği için, uyurken servis aracının içinde yolculuk yapmaya devam ediyor. Anne baba, çocuklarının okulda olmadığını fark ettikleri anda Find My Kids ile gerçek zamanlı konum bilgisini görüntüleyerek çocuklarının yerini hemen görüp ona sorunsuz bir şekilde ulaşabilmişler. Sonrasında bu konu bize bir teşekkür mesajı olarak iletildi ve çok sevindik,” diye konuştu.

Çocuğunun okulda ya da serviste güvende olup olmadığını merak eden aileler gelişen teknoloji ile artık çeşitli uygulamalarla çocuklarını adım adım izliyor! - Resim : 1

Uygulama, çocuğun gittiği adresleri hafızasında tutuyor. Çocuğun ilgili konumlara giderken kullandığı rotaların kaydedilmesi, ebeveynlerin diledikleri herhangi bir tarihi seçerek çocuğun kullandığı yolları görebilmelerini sağlıyor. Böylece ihtiyaç duyduklarında çocuklarını belirli yerlerden geçmemesi konusunda da uyarabiliyorlar.