Çok dikkat edin. İstanbul için kötü haberler resmen duyuruldu. İkisi bir arada gelecek

İstanbul için, İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) uyarı yaptı. Aralıklı sağanak ve fırtına etkili olacak. Vatandaşların fırtına ve sağanağa karşı dikkatli olmaları gerekiyor.

Çok dikkat edin. İstanbul için kötü haberler resmen duyuruldu. İkisi bir arada gelecek

Türkiye, yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmeye başladı. Özellikle Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası beraberinde yağış da getirecek. Bu yağışlar Marmara Bölgesi’nde zaman zaman sağanak şeklinde olacak.

Çok dikkat edin. İstanbul için kötü haberler resmen duyuruldu. İkisi bir arada gelecek - Resim : 1

SAĞANAK YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Bu konuda , İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM) uyarı yaptı. AKOM’un verilerine göre, İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin edilirken, fırtına uyarısı yapıldı.

Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen hava sistemi nedeniyle rüzgarın aralıklarla fırtına şeklinde (40-70km/s) eseceği, beraberinde il genelinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağının öngörüldüğü belirtildi.

Çok dikkat edin. İstanbul için kötü haberler resmen duyuruldu. İkisi bir arada gelecek - Resim : 2

SICAKLIK DÜŞECEK

Sıcaklıkların ise 14-18 derece aralığında seyredeceğinin tahmin edildiği ifade edildi. İstanbul'da hava sıcaklıklarının 14 Mayıs'a kadar mevsim normalleri civarı ila 2-4 derece altında, 15-25 Mayıs tarihleri arasında mevsim normalleri civarı ila 1-3 derece üzerinde seyretmesinin beklendiği kaydedildi.