Çok sayıda Türk lirası ile ABD doları basmışlar! "Ali Babanın Çiftliği"ne dava

Ankara'da sahte para bastıkları belirlenen "Ali Babanın Çiftliği" isimli çeteye operasyon düzenlendi. Operasyonda sahte para basımında kullanılan baskı kalıbı ile basılı Türk lirası ve ABD doları ele geçirildi. Öte yandan, operasyonda gözaltına alınan 16 kişi hakkında ise 21’er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çok sayıda Türk lirası ile ABD doları basmışlar! "Ali Babanın Çiftliği"ne dava

Ankara'da çiftlik kurarak sahte para basan "Ali Babanın Çiftliği" isimli çeteye düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 16 kişi hakkında "parada sahtecilik" suçundan dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, geçtiğimiz yıl piyasaya sahte para sürüldüğü ihbarı üzerine soruşturma başlattı. Polis ekiplerinin yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibinin sonrasında Ankara merkezli 21 ilde operasyon düzenlendi.

ÇOK SAYIDA TÜRK LİRASI VE ABD DOLARI ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda, Umut K., Ersen T., Adem E., İsmail A., Barış K., Doğan G., Enver Y., Fatih S., Gazi K., Hasan Hüseyin A., Kadir Ö., Mehmet Ö., Sait B., Serdar A., Seyit Gökhan Y. ve Umut K. gözaltına alındı. Çetenin 'Ali Babanın Çiftliği' olarak isimlendirdikleri Gölbaşında bulunan evde yapılan aramalarda, sahte para basımında kullanılan baskı kalıbı ve diğer malzemeler ile basılı Türk lirası ile ABD doları ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 16 kişiden Umut K., Ersen T. ve İsmail A. savcılık sorgularının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

13 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 3 tutuklu daha sonra itiraz üzerine adli kontrol şartıyla serbest kaldı.