'Çok yüksek riskli' ilde polisten kapı kapı uyarı

Çok yüksek riskli grupta yer alan ilde polisler vatandaşların kapılarına kadar giderek ev ve taziye ziyaretleri yapmamaları, misafir kabul etmemeleri için uyarılıyor.

'Çok yüksek riskli' ilde polisten kapı kapı uyarı

Amasya Emniyet Müdürlüğü ekipleri kentte artan koronavirüs vakaları nedeniyle bir yandan denetim yapıyor bir yandan da vatandaşların evlerine kadar giderek ev ve taziye ziyaretleri yapmamaları, misafir kabul etmemeleri için uyarılıyor.

Amasya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte artan vakaların önüne geçilebilmesi için bir yandan denetimlerini sürdürürken, diğer yandan da yaklaşan ramazanda vatandaşların bir araya gelmemeleri için uyarılarda bulunuyor.

Ekipler, mahallelerde muhtarların da yardımlarıyla kapı kapı dolaşıp özellikle ev hanımlarına taziye ziyaretleri yapmamaları, misafir kabul etmemeleri konularında uyarıda bulunup broşür dağıtıyor.​​​​​​​

Bahçeleriçi Mahallesi'nde uyarılarda bulunan polis ekiplerine vatandaşlar da çalışmaları dolayısıyla teşekkür etti. Kovid-19 tedbirleri ile ilgili bilgi verilen Berdan Derici, uygulamayı çok yerinde bulduğunu söyledi.

Uygulamaların vakalar tamamen bitene kadar devam etmesi gerektiğini dile getiren Derici, "Maske, mesafe ve temizlik. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Devlet büyüklerimizin, 'Tamam bu iş bitti, maskenizi çıkarabilirsiniz' dedikleri ana kadar tedbirleri elden bırakmamalıyız. Annemizle aynı şehirde yaşıyoruz, onunla bile görüşmüyoruz. Dışarıda görüşüyoruz, kapıdan kapıya görüşüyoruz. Bu iş bittikten sonra her şey en iyi şekilde olacak diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.