Çörek otu fiyatları el yaktı

Pandemide talep artan gıda ürünlerinden biri olan Çörek otunun satışları düştü. Üç ay öncesinde 30 lira olan çörek otunun fiyatı 70 liraya kadar çıktı.

Çörek otu fiyatları el yaktı

Koronavirüs salgını sürecinde dünya genelinde talep artışı üst seviyelere ulaşan çörek otu ve çörek otu yağı fiyatlarında rekor artış yaşandı. Yurtdışına ihraç edilen çörek otunun kilosu, 3 ay öncesinde olduğu 30 lira seviyesinden 70 liraya kadar çıktı.

Satıcılar fiyat artışında kendilerinin bir payı olmadığını belirterek, “Bu üründe önce ülke ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Sonra ihraç edilmeli” dedi.

Eskişehir yıllardır aktar olarak hizmet veren Tuncay Tezcan, çörek otu ve çörek otu yağındaki son fiyat artışı hakkında şöyle konuştu:

Yaklaşık 3-4 ay önce çörek otunun kilosunu 30-35 liradan satarken şimdi 70 liralara kadar çıktı. Çörek otunun 50 gramlığı 8-10 liradan 20 liraya, 250 gramlık çörek otu yağı ise 35-40 liralardan 90 liralara kadar çıktı. Yaklaşık 2-3 katı kadar fiyat farkı geldi. Tabii biz bu fiyat farklarını müşterilerimize yansıtırken çok üzülüyoruz, mahcup oluyoruz.

Satış düştü

Çörek otundaki fiyat artışından sonra satışların da düştüğünü dile getiren Tezcan, “İmkânı olanlar alabiliyor, ama artık eskisi gibi fazla bir sürüm de yapamıyoruz. Eskiden günde 10-15 şişe çörek otu yağı satarken veya gündelik çörek otu satışlarımız daha fazlayken şimdi yarı yarıya düştü” ifadelerini kullandı.