Çorlu'da şiddetli yağış sonrası evleri su bastı, sokaklar adeta göle döndü

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağmur günlük yaşamı olumsuz etkiledi. İlçe genelinde etkili olan yağış sonrası sokak ve caddeler göle döndü.

Çorlu'da şiddetli yağış sonrası evleri su bastı, sokaklar adeta göle döndü

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli yağmur günlük yaşamı adeta felç etti.

İlçe genelinde etkili olan yağış sonrası cadde ve sokaklar göle dönerken binaların zemin katlarını su bastı. Göle dönen sokaklarda sürücüler zor anlar yaşarken şiddetli yağmura dayanamayan mazgal kapakları patladı. 

SU ALTINDA KALAN YOL TRAFİĞE KAPANDI

Alipaşa Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde bulunan 51 haneli siteyi su bastı. Site sakinleri ile belediye personeli arasında gerginlik yaşandı. İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri tedbir aldı. Su durmasıyla gündeme gelen belediyenin yeni yaptığı yol yine yağmura teslim oldu. Suyla kaplanan yol trafiğe kapanırken, araçların geçişi Taşkent 1. Sokak’tan verildi.

İstanbul yolu Önerler mevkiinde de yol suyla kaplandı. Göle dönen yolda araçlar güçlükle ilerledi. Çarşı merkezinde yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, iş yerlerine ve kapalı alanlara sığındı. Bülent Ecevit Bulvarı’nın Çobançeşme ve Şeyh Sinan mahalleleri bölümünde yoğun su birikintisi oluştu. Şeyh Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı’nın Eski Sanayi alt kısmı da sular altında kaldı. Ekipler yetişmekte zorlandı.

 

Çorlu'da şiddetli yağış sonrası evleri su bastı, sokaklar adeta göle döndü - Resim : 1

BİRÇOK EVİ SU BASTI

Çorlu Anadolu Lisesi arka tarafından geçen Karadeniz Caddesi’nde de su birikintisi oluştu. Su birikintisinden geçen çok sayıda aracın plakası düştü. Sürücüler, göle dönen yolda plaka aradı. Rumeli Mahallesi’nde de bir evi su bastı. Şiddetli sağanak nedeniyle evini su basan vatandaş zor anlar yaşadı. Yağışın gün boyunca devam ettiği ilçede hava sıcaklığı 11 ile 16 derece arasında seyrediyor.

 

Çorlu'da şiddetli yağış sonrası evleri su bastı, sokaklar adeta göle döndü - Resim : 2