Tedavi etti, eğitti! Yavru saksağan bir an olsun ondan ayrı kalamıyor

Çorum’un Kargı ilçesinde çay bahçesi işletmeciliği yapan Akif Kurt yaralı halde bulup tedavi ettiği saksağandan bir an olsun ayrılamıyor.

İşletmeci Akif Kurt, yaklaşık 4 ay önce bir arkadaşının çocuğu tarafından bulunup kendisine getirilen saksağanın bakımını üstelendi. O günden sonra da hiç ayrılmadılar. 

Saksağanın tedavisini yaptıran Kurt, kuşa oldukça alışınca onu eğitti. 'Çirkin' ismi verilen saksağan elle beslenirken müşteriler tarafından da çok sevildi. Saksağan adeta işletmenin maskotu haline geldi. 

"Bizden ayrılmıyor buradan gitmiyor"

İşletmeci Akif Kurt, "Halk arasında saksağan veya ala karga olarak bilinen bir kuş. Daha yavruyken bir arkadaşımızın çocuğu kedinin ağzındayken almış. Geldiğinde yaralıydı. Elimizden geldiği kadar tedavi etmeye çalıştık. Şu anda genel durumu iyi iyileşti ve büyüdü. Bizden ayrılmıyor buradan gitmiyor. Aynı zamanda işletmemizin bir maskotu haline geldi. Müşterilerimizin özellikle çocukların çok ilgisini çekiyor. Hayvanları sevmek lazım" dedi.

"Ona çok alıştım"

Adı söylendiğinde uçarak omuza konan Çirkin'in, müşterilerin masa üzerine bıraktığı bozuk paralarla da oynamayı çok sevdiğini belirten işletme sahibi Akif Kurt, "Çirkin'e çok alıştım. İkimiz de halimizden memnunuz" dedi.