Coşkunöz Holding, İVME IHS’yi satın aldı

Otomotiv, teknoloji, savunma ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, İVME IHS’yi satın aldı. Holding yeni yatırımla bulut altı dikey iniş kalkışlı küçük İHA üretmeyi hedefliyor.

Coşkunöz Holding, İVME IHS’yi satın aldı

Otomotiv, teknoloji, savunma ve havacılık sektörlerinde faaliyet gösteren Coşkunöz Holding,  Ankara merkezli İVME IHS’yi satın aldı. Bünyesindeki çalışmalarına yeni kurumsal kimliği ve UAVERA ismiyle devam edecek holding, ayda 3 sistem/6 adet uçak ve alt bileşenlerini üretebilecek kapasiteye sahip UAVERA ile sivil ve askeri sahada kullanıma yönelik ürün ve hizmetler sağlamaya odaklanacak.

Yapılan açıklamaya göre, İHA’larda kullanılan ve Türkiye’nin yurt dışından temin ettiği kameralar, motorlar, aviyonik sistemler ve diğer teknolojilerin yerlileştirilmesi üzerine çalışmalar, UAVERA’nın öncelikli konuları arasında olacak. Holding, UAVERA’ya yaptığı yaklaşık 15 milyon TL yatırımda, dikey iniş kalkış yapabilen bulut altı küçük sınıf sabit kanat İHA’lar ve yüksek irtifa ve hızlara ulaşabilen hedef platform İHA’ların üretilmesi projelerine öncelik verildiğini duyurdu.

Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, "Türkiye, İHA’ların kamera ve motorlarını yurt dışından alıyor. Kamera ve motor konusunda yerlileştirme projelerimiz bulunuyor” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

Geliştireceğimiz İHA’lar dikey iniş kalkış yapabilecek. Yazılımlar ile hareket kabiliyetini otonom hale getirdiğimiz İHA’lar, kullanışlı simülasyon ara yüzüyle pilota kolay kullanım sağlayacak. Ürünlerimiz farklı tip görev ve işler için eklemeler yapılarak istenilen hizmete cevap verecek özelliklerde olacak. Yerli sistemlerin üretilmesiyle sistemlere sızmaların ve kontrol etme mekanizmalarının da önüne geçeceğiz.