Cristiano Ronaldo bir kez daha tarih yazdı

Cristiano Ronaldo İtalya, İngiltere ve İspanya'da şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu olarak tarihe geçti.

Cristiano Ronaldo bir kez daha tarih yazdı
İHA

İtalya Serie A'da Juventus'un Fiorentina'yı 2-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etmesiyle Portekizli futbolcu Ronaldo bir ilki daha başardı.

6. dakikada Milenkovic'in golüyle yenik duruma düşen Juventus 37. dakikada Alex Sandro ve 53. dakikada German Pezzella'nın kendi kalesine attığı gollerle skoru lehine çevirdi.

Bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte 2018/2019 sezonu Serie A şampiyonluğunu ilan eden Juventus arka arkaya 8. kez bu unvanı almış oldu.

Cristiano Ronaldo ise Serie A'da ilk şampiyonluğunu yaşarken daha önceki La Liga ve Premier Lig zaferleriyle birlikte bu üç ligde de şampiyonluk yaşayan ilk futbolcu unvanını kazandı.

Bu sezon 33 maçta 28 galibiyet alan Juventus, an itibariyle 87 puanla en yakın rakibi Napoli'nin 20 puan önünde bulunuyor.

Beş kez Ballon d'Or kazanan Cristiano Ronaldo, DAZN'a verdiği demeçte "Gelecek yıl yüzde 1000 Juventus'ta olacağım. Şampiyonluk nedeniyle çok mutluyum" diyerek ayrılacağı dedikodularına da son verdi.

Teknik direktörler bazında da Jose Mourinho İtalya, İngiltere ve İspanya'da şampiyonluk yaşayan tek menajer unvanına sahip.