Cübbeli Ahmet: Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndermeyin

Cübbeli Ahmet olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü katıldığı canlı yayında ebeveynlere seslenerek çocuklarını imam hatip ve ilahiyata yerine düz ortaokul ve liselere göndermesini önerdi. Cübbeli Ahmet, "Çocuklar daha az hasarla çıkar" diye konuştu.

Cübbeli Ahmet: Çocuklarınızı imam hatip ve ilahiyata göndermeyin

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz ise aynı programda imam hatip liselerini savunarak "İmam hatipler FETÖ'nün panzehridir" diye konuştu

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca lakabıyla tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, dün gece CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında çok tartışılacak açıklamalarda bulundu. 

 Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cübbeli Ahmet'ten ebeveynlere, çocuklarıyla ilgili çok sürpriz imam hatip ve ilahiyat önerisi geldi.

Çocukların imam hatip ve ilahiyata gönderilmemesi gerektiğini belirten Cübbeli Ahmet Hoca, şu ifadeleri kullandı;

"Düz liselerden daha az hasarla çıkarlar"

"Çocuklarınızı imam hatip, ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin. Düz okullara gönderin daha az hasarla çıkar. Ben bunu gördüm denedim.

"Müfredat işlemiyor"

Bütün çevremdeki insanlar çocuklarımızı gönderdik, kız çocuklarımız geliyor; hocaya sahabeye hakaret, öbür hoca hadis, mezhep yok… Yani müfredat işlemiyor.

"Hangi hoca hangi akıma bağlıysa onu empoze ediyorlar"

Müfredattaki şeye yorum katıyor. Hangi cemaate bağlıysa veyahut mezhepsizlik, reformist, mealcilik akımı her neyse orayı empoze etmeye çalışıyor. Bugün ilahiyatta benim reddiye yaptığım adamlardan 'Ku'ran değişsin' diyen adam şu an da Ankara İlahiyat'ta hoca..."

İmam Hatipliler Derneği : İmam hatipler FETÖ'nün panzehridir

Cübbeli Ahmet Hoca'nın bu sözlerine ilk tepki geldi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Onursal Başkanı İbrahim Solmaz, yaptığı açıklamada, "Ahmet Mahmut Ünlü'nün söylediği gibi bir şey imam hatiplerde yoktur. İmam hatipleri ve eğitim programını tanımadığı aşikardır. İmam hatipler her türlü aşırılığının karşısındadır. Özellikle FETÖ'nün panzehiri olmuştur. Ahmet Mahmut Ünlü'nün öğrencilerimizi ve velilerimizi tedirgen etmeye hakkı yoktur bu bir vebaldir. Kendisini en kısa zamanda imam hatipe giderek yakından tanımaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı. Kaynak: Ensonhaber