Cübbeli Ahmet Hoca'dan Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun "Kasetlerini patlatalım" tehdidine yanıt geldi: "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun"

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefatı sonrası yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun, "Erkeksen şeyhliğini ilan et de kasetlerini patlatalım" diyerek hedef aldığı Cübbeli Ahmet Hoca'dan yanıt geldi. Şeyhlik ilan etmek diye bir derdinin olmadığını vurgulayan Ahmet Mahmut Ünlü, "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun. Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Saadeddin Ustaosmanoğlu'nun "Kasetlerini patlatalım" tehdidine yanıt geldi: "Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun"

Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 23 Haziran'daki ölümünün ardından tarikat mensupları arasında liderlik çatışmaları başladı. 

'Cübbeli Ahmet Hoca' lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, cemaat içinde engellendiğini belirtip "Efendi Hazretlerimize bir bardak, bakraç cenaze şerefisine su bile döktürmediler" diyerek tepki göstermişti. Bu tepkiye karşılık olarak Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu Youtube'da yayınlanan 4 saatlik videoda yanıt verdi. 

"Seninle mi uğraşacaktık!"

Ustaosmanoğlu, yaptığı açıklamada "Sen cenazeye su dökmeye gelsen Show TV'yle geleceksin. Seninle mi uğraşacaktık. Basit bir derse giriyorsun külliyede, Show TV orada" ifadelerine yer verdi.

"Erkeksen şeyhliğini ilan et de kasetlerini patlatalım"

Yayınlanan videoda eleştitilerini sertleştiren Saadettin Ustaosmanoğlu, "Cübbeli Ahmet Mahmut'un ülkeler arası maceraları. Filmin kendisini daha piyasaya sürmedik. Bunlar daha fragman. Endonezya'dan başlayalım mı? Mısır, Lübnan, İran... Film ortaya çıktığında bütün şalterlerin atacak zaten. Erkeksen şeyhliğini ilan et. Çok meraklısın çünkü. İlan et de kasetlerini patlatalım. Hadi buyur" şeklinde konuştu.

Cübbeli Ahmet Hoca'dan yanıt gecikmedi: Şeyhlik derdim yok

Sert açıklamalar ve kaset tehdidi ardından gözlerin çevirildiği Cübbel Ahmet Hoca'dan yanıt gecikmedi. Sessizliğini bozan Cübbeli Ahmet Hoca İsmail Saymaz'a konuştu.

"Kasetleri çıkarmayan melundur. Allah'ın laneti üzerine olsun" diyen Cübbeli Ahmet Hoca "Hepsini çıkart bakalım. Şeyhlik derdim yok ama sanki varmış da kasetler engelliyor imajı veriyor. Ben 28 Şubat'ın cuntasından, FETÖ'den korkmamışım, bundan mı korkacağım?" ifadelerini kullandı. 

"Cemaatin yüzde 80-90'ını ben tanıtmışım"

"İsmailağa'dan dışlanıyor musunuz?" sorusuna da yanıt veren Cübbeli Ahmet Hoca, "Ben rolümün arttığını hissediyorum. Bana 20 kere telefon ediyorlar. Mecburlar. Cemaatin yüzde 80-90'ını ben tanıtmışım. Halk bana bakar. Diyorum ki, bu iş düzgün gittikçe destekleyeceğim" ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca suç duyurusunda bulundu

Gelişmeler üzerine Ünlü avukatı aracılığı ile İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yapılan suç duyurusunda Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü.

Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapıldı. Yayının yapıldığı Youtube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi.

Öte yandan, Ahmet Mahmut Ünlü’ye yakın kaynaklar, Saadettin Ustaosmanoğlu’nun yaptığı son yayının gerisinde Ünlü ile aralarında devam eden bir davanın yattığı görüşünde. İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, Ünlü’nün şikâyeti üzerine açılmıştı. Anılan davada Ünlü, Ustaosmanoğlu’nun kendisine hakaret ettiği görüşünde.

Ünlü, Ustaosmanoğlu’nun 14 Aralık 2020’deki bir konuşmasında kendisine “Çakal, kadınlarla ayetleri vesile ederek aşna fişna eden tipsin sen, Rasputin, karı p*zevengi, gerzek, ahlaksız, mayın eşeği, rezil köpek, karı p*zevengi, pislik, şerefsiz, şarlatan, salak herif, medya maymunu...” gibi sözlerle hakaret ettiği belirterek dava açmıştı. Basit usulde yapılan yargılamada mahkeme, Ustaosmanoğlu’na 1.300 TL adli para cezası vermişti. Ünlü’nün avukatlarının yaptığı itiraz üzerine açılan davanın duruşması önümüzdeki eylül ayında görülecek.