Cübbeli Ahmet'in tartışma yaratan görüntüleri

Sosyal medyada hızla yayılan bir videoya tepkiler de aynı hızla yayıldı. Videoda Cübbeli Ahmet'e hurma uzatan bir kişi, ısırdığı hurmayı yemek için tekrar alıyor. Sosyal medyada bu görüntülere bir çok eleştiri yapıldı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün sosyal medyada dolaşan bir görüntüsü tartışmaları da beraberinde getirdi.

Görüntülerde Cübbeli Ahmet'e bir hurma uzatan kişi ısırıp kendisine geri vermesini istiyor. Bir kaç diş darbesiyle hurmayı ısıran Cübbeli Ahmet, hurmayı yemesi için sahibine geri veriyor. Bu esnada sırada bulunanlardan bir kişi de sakalına el sürüyor.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Yapılan şeyin çok yanlış olduğunu vurgulayan kullanıcılardan bazılarının yorumları şöyle;

@ismailsaymaz
İlahiyatçılar 13 yaşındaki Ermeni çocuk Artur’u canlı yayında müslüman yapıp “kurtardığını” sanıyor. İlla birini kurtaracaksanız, Cübbeli’nin ısırdığı hurmayı şifa, sakalına el sürmeyi şefaat sanan müslümanı kurtarın. Asıl müslümanlar elden gidiyor.

@uhutg
Cübbeli hocamın kutsal dişleriyle ısırılmış mübarek hurma.Her derde şifa

@AfsinHatipoglu
Millet, Cübbeli’nin ısırdığı hurmadan medet umar hale gelmiş. Cübbeli’de o şifa, o nefes, o kudret olsaydı; 500 şeker, dibine kadar kolestrolle her ay bayılıp hastanelik olmazdı. Kendine hayrı olmayanın salyasında sıhhat aramak islamın neresinde var !

@enveraysevera
Bu satırları yazdığım sırada, herifin teki elindeki hurmayı Cübbeli Ahmet’e uzatıyor, o da tükürükleyip, dişliyor, adama veriyor. Herifte bir sevinç, iştahla yiyor elindekini! Siyasal İslam insanlığın kanseridir! Asıl mesele budur! Bugünün yazısı! Kanser!

@ercanyildiz1986
#Cübbeli Kutsal ısırık ayini

@h_avci_
Cübbeli, dişleri ile atomu parçalamış,!!! :))

@mayueksel
Cübbeli’nin bu tavrı ne kadar istismarcı bir karaktere sahip olduğunu gösterir. Kendisi bilmiyor mu çiğnediği lokmanın gerek hijyenik açıdan, gerekse başka açıdan hiçbir faydası olmadığını? Bilmesine rağmen çiğneyip veriyor. Konumunu istismar ediyor.

@fatihgunes40
Cübbeli reiz sevap dağıtıyorr.

@ekin_belen
Cübbeli Ahmet Hoca Bey cidden napıyorsunuz?İnsanlar sizin ısırdığınız hurmayı yiyince cennet mi müjdeleniyor?

Neden böyle bir şey yapıyorlar?

Cübbeli Ahmet'in yaptığı sosyal medyada tartışılmaya devam ederken en merak edilen soru "Neden böyle bir şey yapıyorlar?" oldu.

Cübbeli'nin yaptığı bu hareket aslında ilk değil, geçmiş dönemdeki sohbetlerinde buna benzer bir konuya değinerek, Ramazan ayında küçük çocukların (kastı 0-5 yaş aralığı) oruç tutmakta zorlanabileceğini ifade etmişti. Bunun eski devirlerde daha kolay olduğunu ileri süren Cübbeli Ahmet, o zamanlarda yaşayan Hz. Muhammed'in tükürüğünü bebeğin dudaklarına sürdüğü zaman çocuğun hiç açlık çekmeden iftar vaktine kadar sabrettiğini söylemişti.

Bu türlü ifadelerin zaman içerisinde değişerek ve yanlış aktarımlar yapılarak devam etmesinin ardından sıradan insanlar arasında, 'Hoca, şeyh' diye lanse edilenlerin bu tür güçleri olduğuna inanılmaya başlandı. Cübbeli Ahmet'i de aynı kategoriye koyan insanlar şifa bulabilmek adına böyle bir istekte bulunuyor.

Dini kaynakların bir çoğunda 'tükürük' için özel bir bölüm bulunuyor. 'Kutsal' olduğuna inanılan insanların tükürüğü ile bir kişiyi iyileştireceği, doğru yola sevk edebileceği ya da sıkıntılardan kurtarabileceğine inanılıyor.

Diyanet'in sitesinde Peygamber mucizesi olarak iyileştirme yer alıyor

Diyanet'in web sitesinde 'Peygamberlerin Mucizeleri' bölümünde Hz. Muhammed'in mucizleri kısmının 9'uncu maddesinde şöyle deniyor;

Savaşta Gözü Çıkan Sahabiye,Gözünü Yerine Koyarak Şifa Bulması Mucizesi: Uhud Savaşına katılan Katade b. Numan Ensari,Birinci Akabe Biatına katılmış.Bedir,Uhud ve Hendek savaşlarında bulunmuştur. Uhutta Peygamberimizin yanından hiç ayrılmadı.ve gözüne isabet eden bir okla gözü yerinden çıktı.Çıkan gözünü elinde tutarak Peygamberimize geldi. Peygamberimiz,Ona‘’dilersen gözün olmadan yaşa,mükafatını Ahirette alırsın.Dilersen gözünü yerine takayım şifa bulursun.’dedi.Katade gözünün görmesini istiyordu.Peygamberimiz, gözünü yerine koydu ve dua etti. Katade’nin gözü daha güzel oldu.(Mektubat,s,139).

Yine Diyanetin'in web sitesinde vurgulanan bir diğer nokta ise, mucilerin sadece Allah tarafından yapılabilidiği ve sadece Peygamberler eliyle gerçekleşebileceği ifade ediliyor.