Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Seçilirsem 68 projemi 5 yılda hayata geçireceğim

Cumhur İttifakı Muğla Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, tv100'de soruları yanıtladı. Prof. Dr. Aydın Ayaydın, seçildiği takdirde 68 projeyi hayata geçireceğini söyledi.

Cumhur İttifakı Muğla Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Pınar Işık Ardor’la Akşam Raporu programının konuğu oldu.

Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Gazeteci Erdoğan Aktaş ile Pınar Işık Ardor'un sorularını yanıtladı.

Ayaydın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

"BODRUM’DA ALTYAPI YETERSİZ KALMADI, ALTYAPI YOK Kİ YAPILMADI"

Pınar Işık Ardor'un "Bodrum’da eski ile şimdiki arasına baktığımız zaman, imar çok açıldı, altyapı yetersiz kaldı bu beklenmiyor muydu?" sorusu üzerine Aydın Ayaydın, "Altyapı yetersiz kalmadı altyapı yok ki yapılmadı. Altyapı olsa o yapılan altyapı üzerine üstyapı yapıldıktan sonra açılacak olan yeni bölümlerin altyapısını yapar yine yaparsın. Altyapı yok yapılanlarda iflas etmiş." dedi.

"BAŞKAN SEÇİLDİĞİMDE YAPACAĞIM İŞLERİ TESPİT ETTİM, PROJELERİNİ HAZIRLADIM"

"Ben oraya seçildikten sonra ne yapacağım ona bakarım. Ben icraat yapan bir belediye başkan adayıyım projelerle iş yapan bir adamım. Ben aday olduğum günden bugüne kadar süratle yapacağım işleri tespit ettim onların projelerini hazırladım."

"MİLAS TÜNELİNİN PROJESİ VE FİNANSMANI"

"Milas Batı çevreyolu Milas’ın girişinden itibaren Milas’ın içine girmeden hemen tepeden devlet hastanesinin oradan Milas’ın çıkışına çıkacaksınız. Buda Milas’ın hem şehir merkezindeki trafiği rahatlatacak hem de insanca bir yol oluyor."

"11,7 KİLOMETRE BUNUN DA PROJESİ HAZIR"

Ayaydın, Gazeteci Erdoğan Aktaş'ın "Kaç kilometre?" sorusunu şöyle cevapladı:

"11,7 kilometre. Bunun da projesi hazır. Finansmanı hazır."

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Seçilirsem 68 projemi 5 yılda hayata geçireceğim - Resim : 1

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Seçilirsem 68 projemi 5 yılda hayata geçireceğim - Resim : 2

"SEÇİLİRSEM 68 PROJEMİ 5 YILDA HAYATA GEÇİRECEĞİM"

"Ben tamamen işe yönelik. Benim 68 projem var. Seçildiğim takdirde bu 68 projenin tamamını hayata geçireceğim. Ben lafla söylemiyorum projelerimle aday oldum."

"AHMET ARAS'I TV100 EKRANLARINDA ORTAK YAYINA DAVET EDİYORUM"

"Ben buradan teklifimi yeniliyorum Ahmet Aras benim kardeşim, sevdiğim bir insan. Medeni iki insan gibi çıkalım tv100 ekranlarında ben de projelerimi anlatayım onlar da anlatsın vatandaş bizi dinler hangimizin bu projelerini yapabilme kabiliyetini, projelerin ayaklarının yere bastını görülerse ona göre oy verirler."

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Seçilirsem 68 projemi 5 yılda hayata geçireceğim - Resim : 3

Cumhur İttifakı Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın tv100'e konuştu: Seçilirsem 68 projemi 5 yılda hayata geçireceğim - Resim : 4

"GENÇLİĞE BEN ÇOK ÖNEM VERİYORUM GENÇLİĞE HER TÜRLÜ SPOR YAPMA İMKANLARI, FIRSATI VERMEMİZ LAZIM"

"Gençliğe ben çok önem veriyorum. Gençliğe her türlü spor yapma imkanları, fırsatı vermemiz lazım. Muğlaspor’un şu anda oynadığı Muğla stadyumunun depreme dayanıksız raporu var. Acil yıkılması gerekiyor. Bizim depreme kendimizi hazırlamamız gerekiyor. Muğla stadı ile ilgili UEFA standartlarına uygun projesi yapıldı, arsası tahsis edildi, finansmanı hazır. Seçimden hemen sonra ben kazansam da kazanmasam da öyle bir noktaya getirdim ki… Bunu bir seçim yatırımı olarak görmüş olsaydım seçimden sonra ben kazanıyım ondan sonra yapalım derdim."

"PROJELERİ OLMADIĞI İÇİN ATATÜRK, CUMHURİYET DİYORLAR ÇÜNKÜ BAŞKA SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİ YOK"

"Benim olduğum yerde zaten demokrasi ve barış olur. Onların hiçbir projesi olmadığı için proje sunamıyorlar çünkü projeden anlamıyorlar. Vizyonları yok. 25 yıldır Muğla’yı yönetiyorlar. 25 yıldır altyapıyı yapmayan, kanalizasyonları yapmayan, suya hasret bırakan bir yerel yönetim anlayışı hangi projeyi yapacak? Projeleri olmadığı için Atatürk, cumhuriyet diyorlar çünkü başka söyleyecek bir şeyleri yok."

"BEN KOLTUKTA OTURMAYACAĞIM, SAHADAYIM"

"Şu andaki büyükşehir belediye başkanı koltuğunda oturur ne kimseye randevu verir ne kimseyle görüşür. Kendi siyasi partisinin ilçe belediye başkanlarıyla kavgalı. Ben koltukta oturmayacağım. Belediye başkanı koltukta oturmamalı, belediye başkanı sadece toplantıda, kabullerde, önemli günlerde gider oturur ama bunun dışında sahada olmaları lazım. Ben sahadayım."

"BEN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇİLDİKTEN SONRA HİÇ KİMSENİN ÖZEL HAYATINA MÜDAHALE ETMEYECEĞİM"

"Ben 25 yıldır Bodrum’da yaşıyorum. Ben ve ailem istediğimiz gibi denizimize giriyoruz. Her türlü alkollü mekanda da misafirlerimizi ağırlıyoruz. Bugüne kadar bizim özel hayatımıza hiç kimse müdahale etmedi. Emin olun ben Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra Bodrum’da, Marmaris’te, Fethiye’de, Datça’da, Köyceğiz’de, Muğla’da asla hiç kimsenin özel hayatına müdahale etmeyeceğim."

Ayaydın, Pınar Işık Ardor'un "Mesela içkili yerlerin ruhsatlarını kaldırmak gibi bir şeyiniz var mı?" sorusunu şöyle cevapladı: 

"Ne demek öyle bir şey olabilir mi? İsteyen istediği gibi, yasaların emrettiği ölçüde restoran da açacak, alkol de satacak. Ben niye onların özel yaşantısına karışıyım? İsteyen denize girecek, isteyen alkollü lokantada yemeğini yiyecek, alkolünü içecek. Hiç kimsenin kimsenin hayatına müdahale etmesi bugüne kadar olmadığı gibi bundan sonra da olması mümkün değil."

"BENİM BU PROJEM HALKI DENİZLE BULUŞTURACAK"

Ayaydın, Pınar Işık Ardor'un "Sahil şeridinde halkın denize gireceği alanları kapatıyorlar. Soruyorlar ‘Biz denizimize istediğimiz yerde rahatlıkla girebilir miyiz?’ diye." sorusuna cevap verdi:

"Benim 68 projem var bunun içinde en önemli projelerden birisi denizin kenarında oturan halkım bırakın girmeyi denizi göremiyor benim bu projem halkı denizle buluşturacak."