Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı konuşmada Kazakistan ile ilişkilerin daha da güçlendirileceğinin vurgusunu yapan Erdoğan, "Orta vade için tespit ettiğimiz 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile Stratejik İşbirliği Konseyi Zirvesi'nde ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Güncel, bölgesel konular hakkında fikir teatisinde bulunduk. İki ülke arasındaki ilişki gücünü, tarihteki ortak bağlardan almaktadır. Kazakistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerdeniz. Kardeş Kazakistan'ın istikrarı, egemenliğini, toprak bütünlüğünü desteklemeyi sürdüreceğiz.

Dün olduğu gibi bugün de birlikteyiz. Cumhurbaşkanı Sayın Tokayev lşideriğinde yürütülen reformları ve Kazakistan'daki dönüşümü takdirle takip ediyorum. Bugün burada çok ciddi bir sürprizle karşı karşıya kaldık. Şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum.

Orta vade için tespit ettiğimiz 10 milyar dolarlık hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Orta Koridorun geliştirilmesi başta olmak üzere ulaştırma ve enerji arasında bağlantılarımızı güçlendireceğiz. Azerbaycan da dahil olmak üzere Üçlü Mekanizma'dan sonuç neticeler almak istiyoruz.

Gerek Orta Asya'da gerekse küresel çapta çok taraflı platformlarda müşterek gayretlerimizi sürdüreceğiz.

Ticaret, enerji ve savunma sanayiinde iş birliği artacak."