Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düzenlenen İstiklal Türküleri Lansmanı ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcuların Buluşma Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ediyorum. Malazgirt'ten milli mücadeleye kadar bu toprakların vatanımız olması ve kalması için gözlerini kırpmadan canlarını ortaya koyan, şehitlerimizi, gazilerimizi kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum.

19 Mayıs 1919'da Samsun'da yakılan istiklal ateşini düşmanı 1922'de İzmir'de denize dökerek ordumuzu başarıya ulaştıran Mustafa Kemal'den erine kadar hepsini şükranla yad ediyorum.

Hayatını medeniyet hak ve adalet davasına adamış bir büyüğünüz olarak diyorum ki hayallerinizden asla vazgeçmeyin. İmkanların kıtlığına teslim olmayın. Yürüdüğünüz yolda engellerden korkmayın. Siz genç yaşında kendi adını verdiği bir cihat devletinin temellerini atmış Osman Gazi'nin, çünkü siz İstanbul'u 21 yaşında feth eden Fatih'in, vatan topraklarının elde kalan son parçası üzerinde yeni bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal'in, çünkü siz demokrasi ve kalkınma mücadelesinin ilk bayraktarı Menderes'in, son 20 yılda ülkeye kazandırdığı eserlerle Türkiye'yi bir üst lige çıkaran büyük bir vizyonun mirasçılarısınız.

"15 Temmuz'da darbeciler sokağa çıktığında karşılarında bu gençleri buldular"

Benim olmadığım yerde kimse yoktur ruhuyla davasına çıkan gençlik ahlakıyla yetiştik. Bununla birlikte ülkemizde her dönemde maalesef gençlerimizi birbirine düşürerek Türkiye'yi kendi içine kapatacak senaryolar sahnelenmiştir. Kimi zaman sağ-sol, Türk-Kürt denilerek birbirine düşürülen gençlerimizin kaybı Türkiye'nin kaybı olmuştur. 15 Temmuz'da darbeciler sokağa çıktığında karşılarında bu gençleri buldular.

Sadece bu tablo bile gençlerimize güvenin ne kadar haklı olduğunu ispatlamaya yeterlidir. Bugün de burada; azimleriyle, dirayetleriyle pek çok alanda kendisini ispatlamış gençlerimizle birliktetiyiz Türkiye'nin en büyük kapalı salonunda, bilhassa sporcu gençlerimiz kazandıkları branşlarla ülkemizin gururu haline geldiler. Tokyo'yu aşacak, Olimpiyat madalyalarıyla yolumuza devam edeceğiz.

Üniversitesi olmayan ilimiz yok

NFT üreten gençlerimizin ufuklarının genişliğini takdirle karşılıyoruz. Biz bir TEKNOFEST gençliği istiyoruz. Gençlerimiz kimi akademik alanda ya da diğer alandaki kabiliyetleri ile ülkemizin en büyük güç kaynağıdır. En büyük enerji ve moral kaynağım gençlerin yüzündeki umut, heyecan ve kararlılık olmaktadır.

Bütün projelerde önceliğimizi her zaman gençliğe veriyoruz. Göreve başladığımızda Türkiye'de 76 üniversite var. Şimdi Türkiye'de 207 üniversite var. Üniversitesi olmayan ilimiz yok. Batı'da ne varsa doğu da olsun dedik ve bunu başardık. Gençlerimizin spor tesisi talebi vardı. En küçük yerleşim birimimize kadar binlercesini inşa ettik.

"Tüm gençlerimizi Adana Stadyumu'ndaki şölenimize davet ediyorum"

21 Mayıs'ta Adana'da gençlik şöleninde onbinlerle bir araya geleceğiz. Tüm gençlerimizi Adana Stadyumu'ndaki şölenimize davet ediyorum.