Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan seslendi: Bu işi ilk turda bitireceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Ümraniye'de açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Talimatı Kandil'den alanlara gereken cevabı sandıkta vermeye hazır mısınız?" dedi. Erdoğan "Bu işi ilk turda bitireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'dan seslendi: Bu işi ilk turda bitireceğiz

Seçime bir gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Ümraniye'de miting yaptı. Erdoğan "Burada adeta büyük İstanbul mitingini görüyorum" diyerek kalabalığa dikkat çekti. Cumhurbaşkanı "Seçimi ilk turda bitireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

Ümraniye'yi çok seviyoruz. Hele hele Pazar akşamı bir başka seveceğiz. Pazar akşamına hazır mısınız? Sordum katılım ne kadar, dediler 35 bin. Ümraniye'de çöplük patlamıştı hatırlıyorsunuz değil mi? Ey CHP bunun hesabını nasıl vereceksin ya? CHP demek, çöp demektir, çukur demektir, susuzluk demektir. Değerli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ümraniye bugün başka güzel. Her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. 

Kalpten kalbe görünmeyen köprüler kurduk. Sevgi köprüleri kurduk. Vicdan köprüleri kurduk. Şimdi de Türkiye Yüzyılı'nın eşiğindeyiz. Çocuklarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın, yani aşk mektubu yazdığımız tüm milletimizin yüzyılı olacaktır. 

Talimatı Kandil'den alanlara gereken cevabı sandıkta vermeye hazır mısınız? Yatırımları tamamlamak için bizimle olmaya hazır mısınız? Sandıklar kapanana kadar durmadan çalışmaya var mısınız? 

Buradan soruyorum benim gençlerim bunlara geleceğini emanet eder mi? Ya bunlar terörist. Teröristlerle kol kola olanlara emanet eder mi? 

Yarın sandığa sahip çıkalım. Bir oy bu kardeşinize bir oy Cumhur İttifakı'na. Bu işi ilk turda bitireceğiz.

Buradan soruyorum benim gençlerim bunlara geleceğini emanet eder mi? Ya bunlar terörist. Teröristlerle kol kola olanlara emanet eder mi? 

Ümraniye tulum çıkarmalı tulum. Anladınız değil mi? Benim bildiği Ümraniye sandıkları patlatır.  

Bay bay Kemal'in bir referansı var mı? Bir belediye başkanı getirdi. Adamın İstanbul'da durduğu yok. Sen İstanbul'un belediye başkanı mısın, yoksa İstanbul'da turist misin?

Kendi ülkesine düşmanlık yaparak Seçim kazanılır mı? Gözlerini öyle bir hırs bürümüşkü kendi ortaklarının tabanlarını dahi gözleri görmüyor. Yalan üstüne yalan. Bölücü örgütün elebaşlarının kendileri için yaptıkları destek açıklamalarından rahatsız olmuyorlar. Ülkenin yönetimini bunlar alırlarsa bölücü örgütlere yaptığımız operasyonları durdurmak olacak.

Susuzluğu giderdik mi, çöp dağlarını kaldırdık mı? 

Ne diyor bay bay Kemal, Rusya'ya yaptırım uygularız diyor. Bu nasıl anlayıştır. Turist akınında 5 buçuk milyona yakın turist Rusya'dan geliyor. Biden'dan aldığın talimatla mı yapacaksın. Yarın sandıklar Biden'a da cevap verecek. Peskov yalan diyor. Bu nasıl siyaset?

Marmaray'ı kim yaptı? Avrasya Tüneli'ni kim yaptı? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü kim yaptı?

Benim milletim teröristlerle el ele olana yarın beraber yürümeyecekler.

Bu millet terörizmden çok çekti.

Koalison masasında sadece batırmak var. Bunlarda yalan diz boyu. İnşallah yarın sandıkta bunları gördükleri rüyadan uyandıracağız.

"SEN BUNLARIN HESABINI ALLAH'A NASIL VERECEKSİN?"

Erdoğan, Ümraniye'deki mitingin ardından Sancaktepe'ye geçti. Erdoğan, Sancaktepe yaptığı açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenerek, "Bay bay Kemal, Diyarbakır annelerini kaç kere ziyaret ettin? Onun yanında kimler var? Kandil var. Kandil'in uzantıları var. Kılıçdaroğlu ya sen bunların hesabını Allah'a nasıl vereceksin?" dedi.

Erdoğan, Sancaktepe, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi:

"Yanında da malum tipler var. Onlar da utanmadan sıkılmadan aynı yuvarlak masanın etrafında dönüp dolaşıyorlar. Benim milletim yarın sandıklarda bunlara en güzel cevabı vermelidir."